12. IZLOŽBA SUVENIRA I TURISTIČKIH PUBLIKACIJA „LESKOVAC 2019“

Turistička organizacija grada Zrenjanina učestvovala je na 12. izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je održana 14. i 15. novembra 2019. godine, u Leskovcu.

Izložba suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2019“, koju organizuje Turistička organizacija Leskovac, pod pokroviteljstvom grada Leskovca, održana je u holu Leskovačkog kulturnog centra. Izložbu je, u ime lokalne samouprave, otvorila pomoćnica gradonačelnika Кristina Vasiljković, a zahvalnice pokroviteljima manifestacije za njihov doprinos uručio je direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Кocić.

Leskovac2019

Manifestacija, koja je dobar povod da turistički radnici razmene iskustva i znanja, kao i da zajednički unaprede turističku delatnost imala je i takmičarski karakter.

Nagrade su dodeljene u 11 kategorija:

jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana, višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana, najbolja video publikacija (turistički promotivni film i turistička reportaža), zatim najbolji suvenir, upotrebni predmet, najoriginalniji eksponat, kolekcija i pojedinačna fotografija, turistička mapa, turistička razglednica i turistički plakat.

Leskovac2019 03

Petočlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i predstavnika Turističke organizacije Leskovca, odlučio je da druge nagrade za najbolji suvenir i turistički plakat pripadnu Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

Organizator izložbe, koja je okupila oko četrdesetak turističkih organizacija iz Srbije, Bugarske i Slovenije, za kraj druženja organizovao je za učesnike, svečanu večeru na kojoj su dodeljene nagrade i zahvalnice za učešće.

Leave a Reply