Konzulka ambasade Ceske 008"Car na četiri trona" je naziv kulturno-istorijske izložbe koja će se u našem gradu zadržati 30 dana a biće dostupna svim sugrađanima u izložbenom salonu istorijskog arhiva ulica Narodnog fronta 5 svakog radnog dana od 9-14h uz prethodnu najavu.

 

Konzulka ambasade Ceske 020Grad Zrenjanin ,turistička organizacija kao i istorijski arhiv uz pomoć Češke ambasade u čijem je i vlasništvu ova reprezentativna izložba želi da pokaže značaj i ulogu jednog od najvećih vladara srednjeg veka,zadužbinara ,neumornog graditelja "oca nacije" kako bi prevashodno učenicima naših srednjih škola na jedan prihvatljiv način približili Republiku Češku i njen glavni grad Prag kao atraktivnu turističku destinaciju koja je svakako i predmet đačkih ekskurzija u tom dobu.

 

Konzulka ambasade Ceske 048Izložbu su svečano otvorili konzul Republike Češke u Srbiji gospođa Petra Feikova i gospodin Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina.

 

Konzulka ambasade Ceske 045Turistička organizacija promoviše kulturni turizam kao jedan od selektivnih vidova turizma i nastojaće da ovako atraktivnim izložbama , promocijama i u narednom periodu našim sugrađanima pokaže i druge zemlje i njihovo bogato turističko- kulturno-istorijsko nasleđe.

 

Više slika kod nas na FB Stranici OVDE

sarenica1„Šarenica“, emisija koja je emitovana 28. oktobra 2018. Godine, ugostila je i spojila gradove Bosilegrad i Zrenjanin.

Dva grada su predstavila svoju „turističku razlednicu” i ono zbog čega ih treba posetiti !

 

sarenica2Bogatsvo različitosti je upravo ono što spaja ova dva grada. Lepota koja se nalazi u toj različitosti je prikazana u ovoj veoma gledanoj emisiji! Prijateljstvo započeto u Šarenici nastaviće se na obostano zadovoljstvo !

 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina predstavio je turističku ponudu sa osvrtom na manifestacioni turizam.

 

sarenica9Menadžer za turizam u Ribarskom gazdinstvu Ečka i vodič u Specijalnom rezervatu prirode “Carska bara” Milivoj Putić, na dopadljiv i interesantan način kroz prezentaciju (film, slajdovi) pozvao je sve gledaoce da posete naš grad i lepo se provedu !

 

Gradnulički biseri predstavile su svoje bogato, umeće u pravljenju specijaliteta od testa, rolnice, štrudle, pite i rezanci sa makom, koje nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Akademski slikar Rajna Krulj je pokazala zašto baš njene slike osvajaju svet i ispričala svoju životnu inspirativnu priču i oduševila sve prisutne u „Šarenici”.

 

sarenica7Predstavnici muzičke škole „Josif Marinković” predstavili su se, na veoma lep i dopadljiv način numerom „Podmaskovskie večera“.

Zajedno sa solo pevačем Vladimirом Jakšićем pokazali su auditorijumu svoj muzički talenat i tradiciju vrsnih pevača poteklih iz našeg grada (Željko Lučić, Bela Mavrak).

 

sarenica4Viorika Magda i Aleksandra Nedić, veoma kreativne i nesvakidašnje umetnice su predstavile svoju umetnost i pobrale simpatije svih u studiju na Košutnjaku.

 

 

Od strane rukovodioca iz RTS-a stigle su i pohvale na račun svih koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ove veoma gledane emisije !

Vrsac01U Vršcu je, 25. oktobra 2018. godine održana radionica o senzibilizaciji u turizmu u organizaciji Interreg-IPA CBS projekta Republike Mađarske i Republike Srbije.

 

Vrsac02Cilj radionice, na kojoj su učestvovali i predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina, bio je ukazivanje na svrhu pristupačnosti u turizmu, komplikovani odnosi između invaliditeta i turizma, stvarne specijalne potrebe osobe sa invaliditetom I mogućnosti rešavanja istih.

 

Na veoma posećenoj i ispunjenoj Sali, u hotelu „Srbija”, sa kolegama iz Republike Mađarske i Republike Srbije, koji su bili pozvani, razmenjene su informacije i dogovoreni konketni koraci u tom pravcu.

 

Predstavnici udruženja i predstavnici turističkih organizacija su, u veoma otvorenom razgovoru, precizirali dalje aktivnosti, napomenuvši da je ovo prvi korak ka rešavanju ove problematike na ovaj način.

Strana 1 od 21

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME