Mažoretkinje ponovo u Zrenjaninu, na Danima piva

HN 01Predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina i Gradske uprave Zrenjanin posetili su Herceg Novi u periodu od 15 do 17. marta i ovim uzvratili posetu Novljanima, koji su u januaru ove godine posetili Zrenjanin u okviru karavana 50. Praznika Mimoze.

 

HN 01aPerformans „Magični Zrenjanin” i mađioničar i iluzionista Hary Magnus sa rekvizitima, sitnim životinjama i interakcijom sa prisutnima, na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, u subotu 16. marta, pred mnogobrojnom publikom svih uzrasta, promovisao je magiju grada na Begeju i turističku ponudu sa akcentom na manifestaciju „Dani Piva“.

 

Publici i gostima na Trgu predstavio se i deo folklornog ansambla KUD-a „Pionir” u svojim tradicionalnim banatskim nošnjama, kao i dve mlade devojke koje su izvela neke od tradicionalnih pesama iz Srbije i Banata !

 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina izrazio je veliko zadovoljstvo što je „Magični Zrenjanin” predstavljen u prelepom Herceg Novom:

 

Nadamo se da ćemo bar deo ovog gostoprimstva vratiti našim domaćinima. Zahvaljujem se domaćinima i ponosan sam na učesnike koji su doneli „Magični Zrenjanin“ u Herceg Novi. Zaista je prelepo sve ono što smo doživeli u Herceg Novom. Najlepše utiske ćemo poneti u Zrenjanin. Grad Zrenjanin ima mnogo toga da ponudi, ali kako je istako Ljubotina ono na šta se posebno ponose Zrenjaninci su 34. Dani piva koji za sedam dana okupe pola milona posetilaca.

– Želimo da ove godine budete deo našeg spetakla, srdačno ćemo vas dočekati i jedva čekamo da se družimo tim povodom.

 

HN 05Saradnja gradova Herceg Novi i Zrenjanin traje jako dugo, a tokom posete Karavana mimoze Zrenjaninu obnovljena je saradnja i dogovoren nastup na Prazniku mimoze, rekao je menadžer Turističke organizacije Herceg Novi, Dalibor Vuković

 

HN 19– Nažalost, nismo uspeli da ih uvrstimo u Praznik mimoze jer je program već bio definisan, ali smo našli prostora da se oni danas predstave i izvedu perfomans, objasnio je Vuković i dodao da je ovo uvod u dugoročnu saradnju.

 

Gradska turistička organizacija Herceg Novog će u avgustu učestvovati na Danima piva, najavio je Vuković:

 

Predstavićemo se u formatu koji ćemo naknadno da dogovorimo. Iskoristićemo njihovu visoku turističku frekvenciju za promociju našeg turističkog proizvoda. Pavle Obradović, direktor Turističke organizacije Herceg Novog iskazao je veliko zadovoljstvo i zahvalnost što je Zrenjanina došao u Herceg Novi i predstavio se, i na taj način 50. Praznik mimoze učinio sadržajnijim i magičnijim. - Naša dva grada imaju veliki potencijal za saradnju. Herceg Novi je grad koji oberučke prihvata sve goste iz Zrenjanina i Banata i želeli bismo da napravimo tradicionalnu saradnju na duže staze.

 

Trg Nikole Đurkovića u Herceg Novom bio je mali da primi sve znatiželjne goste i putnike, kojih je bilo iz svih zemalja Evrope i koji su uživali u programu kao i u delicijama - štrudli sa makom i našem zrenjaninskom pivu! Zadovoljstvo na licima svih bilo je očigledno kao i ostvarena nova poznatstva koja se nastavljaju već u avgustu mesecu ove godine kada nam Novljani dolaze u Zrenjanin na 34. „Dane Piva”.

 

 

DSC 0896Turistička organizacija grada Zrenjanina bila je, u subotu 9. marta 2019. godine, domaćin prezentacije Trebinja – „Grad Sunca.

Na veoma posećenoj promociji u kongresnoj sali hotela Vojvodina naše gošće, menadžeri Turističko rekreativnog kompleksa "Grad Sunca" - Jelena Popadić i Vanja Kundačina su svim zainteresovanim posetiocima, na veoma dopadljiv i zanimljiv način približile Hercegovinu kao atraktivnu turističku destinaciju sa posebnim akcentom na „Grad Sunca", kao najatraktivniji segment turističke ponude !

 

„Trebinje je samo po sebi atraktivna destinacija za brojne turiste, a sada sa „Gradom Sunca” postaje još bogatiji grad. Počeo je sa radom 2017. godine otvaranjem aqua parka”

rekla je Jelena Popadić, marketing menadžer „Grada Sunca”.

 

DSC 0897„Grad Sunca” je mesto za sve generacije koje se sastoji od tematskih hotela SL Industry, Aqva parka i Dino parka sa adrenalskim i zabavnim sadržajima.

 

Sunčana igraonica koja animira mališane tokom cele godine, SL hotel Panorama, Welnes i Spa centar kao i rekreativan kompleks SL Olimp samo su još neki od detalja koje su oduševili sve prisutne na veoma uspeloj prezentaciji !

 

„U izgradnji je „Bijeli grad”, apartmansko naselje, u okviru koga će biti 160 apartmana, veštačko jezero, koloseum, nacionalni restoran, a u planu je i izgradnja etno sela i auto kampa”, dodala je Jelena objašnjavajući šta nas još očekuje u naredne 2 godine.

 

DSC 0909U ime domaćina Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, zahvalio se našim gošćama i podsetio nas je kako je saradnja počela.

 

„Još pre dve godine, inicirali smo jedan ovakav sastanak odlaskom na Zimski sajam u Trebinje, gde smo lepo dočekani i gde smo napravili inicijalnu saradnju sa Trebinjem i njihovom Turističkom organizacijom. Saradnja sa njima nam je dragocena, pogotovo što ovde ima jako puno stanovništva koje je vezano za Trebinje, a ovom prezentacijom smo pokušali da iskoračimo i na turističkom planu”,

istakao je Ljubotina.

 

Zahvaljujući predsedniku opštine Žitište gospodinu Mitru Vučureviću poseta je realizovana i ovim mu se putem zahvaljujemo !

 

fotografije: ZRKLIK

Stajićevska priča“ pobedila – zadovoljni i domaćini i gosti

Kobasicijada Belo blato 001

 

Mesecima planiran, danima timski pripreman, kvalitetno marketinški najavljivan, Šesti festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu okupio je, u subotu, 9. februara, kako procenjuju organizatori, više od deset hiljada posetilaca.

 

Iako je već prvih godina ova ruralna manifestacija prešla lokalne okvire, ovog puta je potvrđen njen turistički značaj. I ove godine, bila je međunarodna, među 47 ekipa iz Srbije koje su se takmičile u pravljenju kobasica, bila je i jedna iz Rumunije.

 

Kobasicijada Belo blato 007Udruženje kulinara amatera i negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine iz Belog Blata i Mesna zajednica Belo Blato dobili su podršku Grada Zrenjanina, organizaciono pojačanje Turističke organizacije grada Zrenjanina i prisustvo IP media 023 - povezivanjem manifestacije sa Karavanom „Banatska bajka“.

 

Kobasicijada Belo blato 025I gradonačelnik Zrenjanina je, otvarajući 6. Festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu, naglasio da manifesatacija raste, podsetivši da je upravo namera da ona dobije međunarodni karakter i promoviše etno, gastronomske i druge turističke potencijale ove multikonfesionalne i multikulturalne sredine.

 

Duge kolone automobile na ulazu u selo, registarske tablice iz gradova Srbije, kao i iz inostranstva, svedoče o izuzetnom interesovanju posetilaca. Članovi Udruženja planinara stigli su peške, a grupa turista iz Slovenije luksusuznim autobusima.

Ko god je toga dana bio u Belom Blatu, imao je razloga za uživanje…

 

Kobasicijada Belo blato 030Na ulazu u ovo mesto, udaljeno četrnaest kilometara od Zrenjanina, na obodu Carske bare, posetioce su dočekivali volonteri Crvenog krsta koji su im delili flajere i pružali neophodne informacije. Već tu je počela gastronomska priča – mirisu kobasice jedino su vegeterijanci odolevali.

 

Pola tone kobasica je posluženo gostima, uz krompiriće i kupus, a na tradicionalnom doručku dobrodošlice bilo je i čvaraka, slanine, jaja, sira, džigerice, luka, toplog hleba, pa i dinstane sveže krvi. Grupa učenika osmih razreda osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” u Belom Blatu, uz osmeh je posluživala goste.

 

Kobasicijada Belo blato 052Sve proizvode svinjokolja gosti su mogli i da kupe od brojnih proizvođača iz Banata, Srema i Bačke, a pred njima su bile i pune tezge mlečnih proizvoda i ručne radinosti, od slatkih i slanih kolača, do odeće.

 

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednici Belo Blato Miroslava Markuša, ideja je bila da skrenu pažnju na svoje malo mesto, a iz godine, u godinu, manifesatcija raste i posao oko organizacije je obimniji i složeniji. Ali, i efekti su mnogostruki.

 

Zadovoljan je i predsednik Udruženja kuvara amatera i negovaoca starih zanata i zaštitnika životne sredine, Ištvan Požar, koji kaže da su se takmičilo se 47 ekipa, kao i da je bilo još zainteresovanih, ali više nije bilo mesta. On ističe da je u subotu u Belom Blatu, kobasice pravilo oko 300 majstora mesara – sve kobasice su slične, sasatojci su skoro isti, a svaka je drugačija, razlika je u nijansama.

 

Posebno se vodilo računa o bezbednosti hrane.

 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, ističe, s ponosom, da je ovo jedan nov turistički proizvod koji je prevazišao lokalne okvire, neobična turistička manifestacija koja je dobila viši nivo, a obogaćena je i programom vezanim za ovogodišnju „Banatska bajku”.

 

Kobasicijada Belo blato 070Učestvovali su đaci i direktor Osnovne škole ,,Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu Milan Nedeljkov, novinar Bora Otić, urednik emisije „5kazanje“ Radio televizije Vojvodine, koji je ovde svake godine i jedan je od pokretača manifestacije, koji je predstavio svoju novu knjigu „Šorom sredom , drvored“, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina, pesnik Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta i Pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanin ,,Filigrani“.

 

Pevalo se i igralo ne samo na bini, već i kraj kotlića i stolova na kojima su učesnici služili specijalitete. Većina kaže da su došli da bi se družili i zabavili, ali su se svi trudili da naprave što bolju kobasicu.

 

Najbolju kobasicu je napravila ekipa koju je predvodio Rade Gligorović – „Stajićevska priča“. Drugo mesto su osvojili kuvari iz Ribarskog udruženja „Mrena” – Banatska Topola, a treće masjtori Udruženja „Remus” – Mužlja.

 

Ocenjivali su ih vitez kulinarstva iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i član Viteškog reda Okruglog stola kuvara amatera Vojvodine Radovan Subin i vitez kulinarstva Mađarske i Vojvodine Kalman Boršoš.

 

Ocenjivano je i 170 uzoraka, deset vrsta rakija, uz pomoć Darka Sladičeka i članova žirija Aleksandra Bugara, Janka Janošika, Jožefa Banjarija, na čelu sa Alisom Kockar.

 

Sa punim torbama domaćih specijaliteta, nakon celodnevnog boravka u Belom Blatu, odlazili su turisti, obećavši da će doći i na sledeću manifestaciju, a biće tu ponovo i takmičari, jer kažu da je bilo zadovoljstvo učestvovati na 6. Festivalu kobasica i domaće rakije.

 

više fotografija kod nas FB STRANICI

 

Strana 1 od 25

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME