Završeni 33. Dani piva, 500.000 ljudi posetilo Zrenjanin

Dani piva 2018 01Tokom trideset i trećih, tradicionalnih Dana piva, koji su se održavali ove godine od 27. avgusta do 2. septembra, u glavne ulice i trgove našeg grada slilo se više od pola miliona ljudi.

 

Program se održavao na više od 10 lokacija u gradu i okolini.

Svakako najatraktivnije lokacije, kao i do sada bile su Trg slobode i Žitni trg, gde se i okupljao najveći broj ljudi.

 

Dani piva 2018 02Uz tradicionalnu zdravicu Prvoslava Zakovskog, 27. septembra, krenula je iz Gradske bašte povorka fijakera, koja je uz besplatno točenje piva, pozivala naše sugrađane na 33. Dane piva.

 

Manifestaciju je zvanično otvorio, u utorak na Žitnom trgu gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Prisutne je pozdravio i naš fudbalski reprezentativac Zoran Tošić Bambi, kao i Zaka uz uzdignutu kriglu i zdravicu.

Program je, te večeri nastavljen koncertima Garavog sokaka, Željka Vasića i Topalka.

 

Dani piva 2018 03Narednih pet dana na Žitnom trgu smenjivali su se i stvarali odličnu atmosferu bendovi i muzičari poput Bubamara, Kilo kilo banda, Darka Rundeka, Instant karme, Šinobusa, Dece loših muzičara, Plavih ptića, Gratea, Goblina, Nevernih beba, La bande... a na završnoj večeri, pred prepunim trgom izašao je Haris Džinović.

 

Muzički program na Trgu slobode počeo je u četvrtak, još jednim izvanrednim koncertom Zrenjaninske filharmonije, koja je zajedno sa svetski poznatim tenorom Belom Mavrak, novosadskim Big bendom i solistima Mirnom Radulović, Dankom Adamović i Zoranom Šandorovim svirala disko muziku 80-tih godina.

 

Ovaj događaj su direktno prenosile RTV i RTS.

Dani piva 2018 04Nakon koktela kod gradonačelnika Čedomira Janjića, koncert su održali Bajaga i instruktori, a potom i Riblja čorba.

U subotu smo mogli da čujemo jedan od najlepših vokala naše zemlje Mariju Šerifović, a u nedelju Lexington.

 

Ništa manji značaj nisu imale prateće manifestacije, koje su osmišljene i koncipirane tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama.

 

U hotelu Vojvodina održan je II međunarodni stručni simpozijum na temu „Pivo, pivarske sirovine i oprema“.

Organizatori su ispunili obećanje i za ovogodišnji skup proizveli, kako su ga nazvali, „simpozijumsko pivo“.

Pored brojnih predavanja stručnjaka iz inostranstva i naše zemlje, organizovana je i degustacija piva iz Niške, Valjevske i Beogradske, kao i iz 12 manjih čeških pivara.

 

Dani piva 2018 05Festival tradicije i kulture, ove godine održavao se dva dana, sa predstavljanjem Republike Slovačke i Republike Mađarske.

Pored naseljenih mesta u Vojvodini u kojima pretežno žive Slovaci: Aradac, Belo Blato, Janošik, predstavila se i Ladomerska Vjeska, naseljeno mesto iz okruga Žjar na Hronu u Slovačkoj.

U Narodnom muzeju Zrenjanin otvorena je izložba „Slovačka lepota“, koju do 22. septembra možete pogledati.

 

Dani piva 2018 06Drugog dana održavanja festivala predstavila se Republika Mađarska sa svojim turističkim i gastronomskim potencijalima i bogatim kulturno-umetničkim programom.

Imali smo prilike da čujemo citraše iz Alđea, harmonikaše iz Sarvaša, folklorne grupe iz Bekeščabe, Morahaloma, Temišvara.

 

Istog dana održano je i 35. takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ i XI Memorijal Đula Farkaš Farki sa do sada najvećim brojem učesnika.

Veliku zahvalnost upućujemo Ribarskom gazdinstvu Ečka koja je za ovu priliku pripremila 1000 litara riblje čorbe koja se delila besplatno svim posetiocima.

 

Ništa manje značajan Međunarodni festival folklora Lala, održao se po 16. put, na Trgu dr Zoran Đinđić sa učešćem ansambala iz Turske, Rumunije, Slovačke Meksika, Tajlanda i po prvi put iz Kanade.

 

Dani piva 2018 07Izbor za Mis Zrenjanina, kao polufinalno veče Izbora za mis Srbije ispratili smo u nedelju, kada je glavnom binom prošetalo 13 lepotica od kojih je za najlepšu izabrana Tamara Novaković iz Kučeva. Ona je, pored plasmana u finalno takmičenje za mis Srbije, dobila i stipendiju za kompletno školovanje na fakultetu za Projektni menadžment i komunikacije.

Prva pratilja je bila Andrea Bubnjević, a druga Tamara Vrekić.

 

“Vesela begejska regata”, duga 80km, koja je trajala 4 dana, završila se u Zrenjaninu u subotu 1. septembra.

Po dolasku regate u Zrenjanin, putnici su imali priliku da uživaju u vožnji na komandnom brodu regate.

Plovidba je trajala nešto duže od dva sata. Polazak je bio organizovan ispred „Pivnice“, a krajnja tačka je bila „triangl“, mesto na kom se Begej uliva u kanal „Dunav – Tisa – Dunav.

 

Jedno od interesantnijih i posećenijih dešavanja u programu ovogodišnje tradicionalne manifestacije „Dani piva“ bilo je i takmičenje u brzom ispijanju piva.

Ispijanjem piva u svega nekoliko sekundi i takmičeći se u tri kvalifikaciona dana, u finale je ušlo tri takmičara iz muške i četiri iz ženske kategorije.

Kod pripadnica lepšeg pola najbrža je bila Martina Trajković iz Leskovca, a najbrži ovogodišnji pivopija je naš sugrađanin Milan Kišprdilov.

 

Dani piva 2018 08Panoramski autobus, jedna od atrakcija koja je oduševila brojne goste i naše sugrađane na 33. Danima Piva potpuno je opravdao očekivanja.

Obilazak sakralnih spomenika (manastir sv. Melanije, crkva "Vavedenje", katolička crkva u Ečki, Evangelistička crkva u Aradcu i seoska domaćinstva sa sačuvanim eksponatima u Stajićevu), kao i vožnja glavnim gradskim ulicama bila je izuzetan doživljaj za sve prisutne putnike.

 

Zahvaljujući gradu Zrenjaninu, Open top Lasti i Turističkoj organizaciji, dva dana 1 i 2. septembra, u više termina od po 2h, gosti su se upoznali sa znamenitostima našeg grada i okoline na nesvakidašnji način i to iz otvorenog autobusa na sprat.

Priliku za ovakav turistčki obilazak imaju svega nekoliko metropola u Evropi a sada i grad Zrenjanin.

 

Ispred glavne apoteke, tradicionalno se održao bazar rukotvorina.

Upravo je tu bilo moguće kupiti najrazličitije unikatne suvenire.

Od magneta, preko nakita, kozmetičkih proizvoda, do torbi, slika i ikona.

 

Dani piva 2018 09Kompanija Gomex je organizovala humanitarnu akciju “Penal za život”, gde su se uz dobrovoljni prilog šutirali penali proslavljenim golmanima Ivici Kralju i Danilu Pustinjakoviću, a zatim i “Soundlovers mini”, dečiji karaoke festival.

 

Ove godine, dečiji program se održao u amfiteatru i parku Kulturnog centra Zrenjanin, sa brojnim radionicama, predstavama, bioskopom, haos animatorima i mađioniočarima.

 

Ništa manje posetilaca nije bilo na pozorišnim predstavama u Gradskoj bašti, kao i na sportskim dešavanjima poput Ribolovačkog fider kupa, promocije golf akademije, šahovskog turnira, prvenstva Vojvodine u preferensu, turnira u rukometu, vaterpolo turnira, takmičenja u kuvanju lovačkog gulaša, košarkaškog turnira “Engler kup”, takmičenja u gađanju letećih meta, kupa Vatrogasnog saveza Vojvodine

 

Vidimo se ponovo na 34. Danima piva  !

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME