Telefon: +381 (0)23 523160 office@visitzrenjanin.com

KORZO FEST 4. VIKEND – VIKEND LJUBAVI

Četvrti vikend Korzo festa, 26. i 27. jul protekli su u znaku ljubavi.

Za sve one koji vole slatkiše, samostalna zanatska radnja „Bombonica“ se potrudila da zasladi ovaj vikend i svojim širokim asortimanom ispuni zahteve i najstrastvenijih  ljubitelja svilenih bombona,  ćeten alve, lizalica…

Ljubitelji životnja i prirode „Zelene šape“ i Udruženje „Beta“ iz Zrenjanina su na svojim štandovima ispred Robne kuće u petak i u subotu,  promovisali ljubav prema prirodi i životinjama, i trudili se da ukažu sugrađanima koliko je problem napuštenih životinja važan. Ličnim primerom i edukacijom podigli su svest ljudi o ovoj temi.  Najmlađima su ovi štandovi bili najinteresantniji, jer su mogli da se poigraju sa macama i kucama, da daju donaciju za njihovo zbrinjavanje i da se dogovore oko udomljavanja. Citirajući Mahatmu Gandija:  “Veličina i moralni napredak naroda može se meriti po tome kako postupaju sa životinjama.”, volonteri ovih udruženja poručuju da veruju da je učenje dece da vole i poštuju životinje ključ za rešavanje svih problema.

I ovog vikenda kod Robne kuće umetnik Viorel Flora je svoju inspiraciju za crtanje sa mališanima pronašao baš u temi LJUBAV.

Proizvodi domaće radinosti vrednih ruku naših sugrađanki upotpunili su plato ispred Dunav osiguranja. Posetioci su mogli videti i kupiti suvenire, nakit, mašnice za kosu, dekupaž na raznim predmetima, proizvode od pletiva….

Ispred biblioteke u petak 26. jula sa početkom u 20 časova održao se muzičko-poetski kolaž u kom su učestvovali:  Mihajlo Mladenović, gitara, Maša i Darija Popović, članice Hora Supernova, a poetske tekstove po izboru čitala je mr Branka Jajić.

Na platou ispred vodotornja, ljubav prema plesu i muzici sa nama su podelile članice baletskog studia „Delfina“ – uzrasta od 3 do 18 godina, koje su  izvele moderan balet u koreografiji  profesionalne balerine Brankice Bošnjak i pomoćnih trenera Dunje Dimić i Katarine Ratić.

U večernjem programu od 22 časa na bini kod vodotornja održan je Koncert grupe Apsolutno romantično. Već dobro poznati svim zrenjanincima, svojim prepoznatljivim stilom i ovog puta su uspeli da nas i razneže i razmrdaju svojim repertoarom. Kako kažu za sebe njihov cilj je da šire pozitivne vibracije, ljubav i sreću, što su ovoj toploj večeri u potpunosti uspeli.

U subotu 27.jula od 20 časova, na bini kod vodotornja nešto više na temu ljubavi pričala nam je  Sloboda Katanic, master psiholog i psihoterapeut pod supervizijom. Zanimljivo predavanje pod nazivom “Sve te ljubavi” je imalo za cilj da nas upozna sa različitim vrstama ljubavi kao i sa onim što se dešava kada postoji mogućnost da se ljubav izgubi (kompleksnom emocijom koja se zove ljubomora).  

Po završetku predavanja, od 22 časa Akustik duo „Francuska sobarica“ –  dvojica iskusnih i vrsnih muzičara: Igor Dunđerski i Nenad Božić, ulepšali su ovo subotnje veče svirajući obrade poznatih ljubavnih pesama na svoj, originalan način. 

Leave a Reply

Close Menu
PETAK, 26.09. 22h KONCERT APSOLUTNO ROMANTIČNO, ISPRED VODOTORNJA.

Brojimo
00 Days
00 Hrs
00 Mins
00 Secs
Expired!
Ove godine, na 34. DANIMA PIVA ZRENJANINSKA FILHARMONIJA će nastupati DVA puta i to na dva totalno različita načina !!!

%d bloggers like this: