MAGIČNI ZRENJANIN U HERCEG NOVOM MAŽORETKINJE NA DANIMA PIVA !

Predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina i Gradske uprave Zrenjanin posetili su Herceg Novi u periodu od 15 do 17. marta i ovim uzvratili posetu Novljanima, koji su u januaru ove godine posetili Zrenjanin u okviru karavana 50. Praznika Mimoze. Performans „Magični Zrenjanin” i mađioničar i iluzionista Hary Magnus sa rekvizitima, sitnim životinjama i interakcijom sa prisutnima, na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, u subotu 16. marta, pred mnogobrojnom publikom svih uzrasta, promovisao je magiju grada na Begeju i turističku ponudu sa akcentom na manifestaciju „Dani Piva“.

Publici i gostima na Trgu predstavio se i deo folklornog ansambla KUD-a „Pionir” u svojim tradicionalnim banatskim nošnjama, kao i dve mlade devojke koje su izvela neke od tradicionalnih pesama iz Srbije i Banata!

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina izrazio je veliko zadovoljstvo što je „Magični Zrenjanin” predstavljen u prelepom Herceg Novom:

– Nadamo se da ćemo bar deo ovog gostoprimstva vratiti našim domaćinima. Zahvaljujem se domaćinima i ponosan sam na učesnike koji su doneli „Magični Zrenjanin“ u Herceg Novi. Zaista je prelepo sve ono što smo doživeli u Herceg Novom. Najlepše utiske ćemo poneti u Zrenjanin. Grad Zrenjanin ima mnogo toga da ponudi, ali kako je istako Ljubotina ono na šta se posebno ponose Zrenjaninci su 34. Dani piva koji za sedam dana okupe pola milona posetilaca. – Želimo da ove godine budete deo našeg spetakla, srdačno ćemo vas dočekati i jedva čekamo da se družimo tim povodom.

Saradnja gradova Herceg Novi i Zrenjanin traje jako dugo, a tokom posete Karavana mimoze Zrenjaninu obnovljena je saradnja i dogovoren nastup na Prazniku mimoze, rekao je menadžer Turističke organizacije Herceg Novi, Dalibor Vuković – Nažalost, nismo uspeli da ih uvrstimo u Praznik mimoze jer je program već bio definisan, ali smo našli prostora da se oni danas predstave i izvedu perfomans, objasnio je Vuković i dodao da je ovo uvod u dugoročnu saradnju.

Gradska turistička organizacija Herceg Novog će u avgustu učestvovati na Danima piva, najavio je Vuković: – Predstavićemo se u formatu koji ćemo naknadno da dogovorimo. Iskoristićemo njihovu visoku turističku frekvenciju za promociju našeg turističkog proizvoda. Pavle Obradović, direktor Turističke organizacije Herceg Novog iskazao je veliko zadovoljstvo i zahvalnost što je Zrenjanina došao u Herceg Novi i predstavio se, i na taj način 50. Praznik mimoze učinio sadržajnijim i magičnijim. – Naša dva grada imaju veliki potencijal za saradnju. Herceg Novi je grad koji oberučke prihvata sve goste iz Zrenjanina i Banata i želeli bismo da napravimo tradicionalnu saradnju na duže staze. Trg Nikole Đurkovića u Herceg Novom bio je mali da primi sve znatiželjne goste i putnike, kojih je bilo iz svih zemalja Evrope i koji su uživali u programu kao i u delicijama – štrudli sa makom i našem zrenjaninskom pivu! Zadovoljstvo na licima svih bilo je očigledno kao i ostvarena nova poznatstva koja se nastavljaju već u avgustu mesecu ove godine kada nam Novljani dolaze u Zrenjanin na 34. „Dane Piva”.

Leave a Reply