Konferencija za novinare i predstavnike medija povodom VI Festivala kobasica i domaće rakije

Press Kobasicijada 008Danas je u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, šestom, beloblaćanskom, Festivalu kobasica i domaće rakije, koji će svečano biti otvoren u subotu, 9. februara u Belom Blatu, u 10:30 časova.

 

Press Kobasicijada 015Takmičari i gosti će se okupiti između 8 i 10 časova, nakon čega je doručak uz džigericu, slaninu, dinstanu svežu krv na luku, kiseli kupus, pekarski hleb...

 

Takmičenje u pravljenju kobasica počinje u 11 časova, a takmičenje za izbor najbolje rakije u 11.30 časova.

Tokom ručka, u podne, služiće se svinjski paprikaš i pečena kobasica, a ocenjivanje je u 13 časova.

 

Manifestaciju će, od 13 do 15 časova, pratiti kulturno-umetnički program, u okviru Karavana „Banatska bajka 2019“. Učestvovaće učenici i direktor Osnovne škole ,,Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, Milan Nedeljkov, novinar Bora Otić, urednik emisije „5kazanje“ Radio televizije Vojvodine, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina, Baca Banaćanin - Zlatomir Sremac iz Botoša, pesnik Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta i Pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanin ,,Filigrani“.

 

Proglašenje pobednika je u 15 časova.

 

Press Kobasicijada 016Organizatori manifestacije su Udruženje amatera kulinara, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine i Mesna zajednica Belo Blato, uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanin, IP media 023 i Kulturnog centra Zrenjanin.

 

Na konferenciji su govorili Ištvan Požar, predsednik udruženja amatera kulinara i negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš, predsednik saveta MZ Belo Blato.

 

Press Kobasicijada 019Ištvan Požar je, ispred organizacionog odbora VI Festivala kobasica i domace rakije iz Belog Blata naveo da je ove godine uvedena novina u organizaciji festivala, jer se organizaionom timu pridružuju Turistička organizacija grada Zrenjanina, Grad Zrenjanin, IP media 023 i Kulturni centar Zrenjanin, te da se manifestacija diže na viši novo. Takmičenja će pratiti kulturno-umetnički program.

 

Kao i predhodnih godina, zbog velikog broja očekivanih gostiju iz Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, okolnih mesta, vodimo računa o kvlitetu i bezbednosti mesa koje će se prodavat na licu mesta. Svakom prodavacu mesa i mesnih prerađevina će, pored ispravnosti mesa na Trihinelozu biti potreban dokaz sanitarne ispravnosti i registracije gazdinstva ili mesarske radnje za preradu mesa.

Takmičiće se 43 ekipe, uglavnom iz Vojvodine, Srbije i jedna ekipa iz Rumunije.

 

U svakoj ekipi će biti između 3 i 6 članova. Oko 300 majstora mesara će koristiti slične sastojke, a svaka kobasica će bti posebna na svoj način. Goste dočekujemo tradicionalnim beloblaćanskim doručkom u Domu kulture. Na ulasku u selo ćemo imati volontere koji će zaustavljati i usmeravati vozila i deliti flajere sa programom i mapom sa smerom kretanja i mogućnosti parkiranja, jer će jedan deo glavne ulice biti zatvoren za saobraćaj.

 

Press Kobasicijada 018Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina  je izrazio oduševljenje zbog prevazilaženja lokalnih okvira Festivala kobasica i domaće rakije i napretka u broju njenih posetilaca.

 

Uključili smo se u organizacioni deo festivala da bismo pokazali šta su naši turistički potencijali u Zrenjaninu i okolni, te da je ovo nov turistički proizvod i da nam je cilj da damo značaj i ruralnim sredinama i podignemo manifestacije, koje se u njima održavaju, na viši nivo. Mi smo, u okviru Banatske bajke, koja će obogatiti kulturno-umetnčki program Feativala kobasica i domaće rakije, započeli ovogodišnji karavan Belim Blatom.

 

Karavan Banatska Bajka će ove godine tokom proleća, leta i jeseni, pored Zrenjanina, defilovati i okolnim selima.

 

Press Kobasicijada 020Predsednik saveta Mesne zajednce Belo Blato, Miroslav Markuš  je rekao da je ideja o organizaciji festivala u ovom multikulturalnom mestu proizašla iz želje da se ukaže na prednost i lepotu življenja u selu, uprkos odlasku mladih iz Belog Blata, ali i cele Srbije.

 

Ovaj festival je nekomercijalan, za razliku od sličnih, na kojima velike firme i proizvođači promovišu svoje proizvode.

Uprkos problemima nepristupačnog prilaza, vode, reke, sve slabijeg izvoza trske, svi proizvođači će sa svojim registrovanim gazdinstvima, uz predhodno pribavljene dozvole, moći da prodaju višak koji je pretekao od zimskog svinjokolja.

Press Mimoza 005Danas je u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare u susret Karavanu mimoze koji stiže u naš grad u subotu, 12. januara, u podne, a koji promoviše 50. jubilarni Praznik mimoze koji se održava u Herceg Novom.

 

Press Mimoza 002Karavan mimoze prolazi Austrijom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Republikom Srpskom, Srbijom.

Tako će jedan od najatraktivnijih turističkih karavana u Evropi stići u Beč, Ljubljanu, Novo Mesto, Banja Luku, Višegrad, kao i na Zlatibor, Novi Sad, Beograd, Zrenjanin.

 

Tako će naš grad, zahvaljujući ličnim kontaktima, u subotu biti domaćin prijateljima, učesnicima i organizatorima Praznika mimoze iz Herceg novog, a naši sugrađani imati privilegiju da osete dah proleća već u januaru.

 

Press Mimoza 010Nakon gotovo tri decenije, imaćemo priliku da se družimo sa lepim mažoretkinjama, članovima duvačkog orkestra, zabavljačima.

Organizatori su Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina.

 

Press Mimoza 007Na konferenciji za novinare su o predstojećem događaju govorili direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, gospodin Zoran Ljubotina i saradnik Turistučke organizacije grada Zrenjanina, gospodin Saša Mirčetić.

 

Direktor turističke organizacije ističe da je turizam, uz gostoprimstvo i stil promovisanja grada ono što krasi Zrenjanince.


„Zahvaljujući dobrim odnosima i kvalitetnoj saradnji sa čelnicima Herceg Novog, napravićemo nezaboravnu feštu i lepu promociju u Zrenjaninu, na pragu 50. rođendana Praznika mimoze. Uz dogovor sa našim dragim Novljanima, Zrenjanin će u subotu, u podne biti domaćin promocije koja će označiti početak proleća uz mirise mora, vina i svemu što dolazi sa juga i Jadrana. Trudićemo se da ova manifestacija na kojoj gostuju mažoretkinje, članovi duvačkog orkestra ali visoki funkcioneri i čelnici Herceg Novog, pređe u tadiciju“,

navodi gospodin Ljubotina.

 

Gospodin Saša Mirčetić zahvalio se Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina na razumevanju ka realizovanju ideje da konačno, nakon 30 godina, uz mnogobrojna iznenađenja, Herceg Novi ponovo zamiriše lepim Zrenjaninom.
„Ova manifestacija, koja traje 50 godina, praznik je i gostima i domaćinima“,

navodi gospodin Mirčetić..

 

Press Mimoza 020

Konferenciji je, uz novinare i predstavnike medija prosustvovao i načelnik uvek spremne, za događaje na kojima prisustvuje veliki broj posetilaca, komunalne policije, gospodin Igor Virijević.

 

Učesnici konferencije su pozvali sugrađane i goste da u subotu na gradskom trgu uživaju u nesvakidašnjem performansu i atraktivnoj manifestaciji, kao najavi mnogih koje slede.

 

U slučaju lošeg vremena, događaj će biti održan u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

Moderator konferenicije je bila Jelena Jajić iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.

 

Pogledajte galeriju fotografija na našoj FB STRANICI

 

Gastronomsko – turističko – privredna manifestacija 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš – Farki“

 

Farkas kotlic najava 002Gastronomsko - turističko - privredna manifestacija 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš - Farki“, koja se održava 29. avgusta na Trgu slobode, najavljena je na današnjoj konferenciji za novinare. Istog dana biće održan „Dan Mađarske u Zrenjaninu“, kada će se predstaviti gradovi i banje iz Mađarske, ali i brojne Turističke organizacije i banje iz Srbije.

 

Farkas kotlic najava 006Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da Dani piva nisu samo koncerti i zabava, već će poslužiti i za ostvarivanje privrednih kontakata. Upravo će „Dan Ma]arske u Zrenjaninu“ biti prilika da se na jednom mestu sretnu privrednici, razmene iskustva, uspostave kontakti i nastavi saradnja.

 

Najavio je dolazak delegacija iz više mađarskih gradova: Debrecina, Morahaloma, Alđea, Sarvaša, Đule i Bekeščabe.

 

Farkas kotlic najava 005O značaju manifestacije govorio je direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Očekuje se veliki broj učesnika, kako u utorak 28. avgusta, kada će se predstaviti Republika Slovačka, tako i 29. avgusta, kada će se predstaviti Republika Mađarska.

Naglasio je da je Festival tradicije i kulture podignut na jedan viši nivo i da je ovo prilika da se naše Turističke organizacije i banje predstave gostima iz Mađarske, ali i obrnuto.

Najavio je veliki broj učesnika na 35. takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“.

 

Farkas kotlic najava 009Direktor Regionalne privredne komore Predrag Stankov izrazio je nadu da će iz ove manifestacije proisteći novi kontakti i novi poslovni poduhvati, rekavši da će ovo za njih biti svojevrsan uvod u privredni sajam „ZR biznet“.

 

Izvršna direktorka Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš je istakla da je zadatak asocijacija kao što je Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina da stvara mogućnosti preduzetnicima i privrednicima da uspostavljaju kontakte sa drugim tržištima.

 

Ribarsko gazdinstvo Ečka će ovom prilikom pripremiti oko 2000 porcija riblje čorbe, koja će se besplatno deliti učesnicima i posetiocima manifestacije.

D O Č E K  N O V E  2019. G O D I N E  U  Z R E NJ A N I N U

Dnevne i noćne žurke

Zrenjaninci i njihovi gosti i ove godine će imati široku mogućnost izbora proslave Nove godine u ugostiteljskim objektima u Zrenjaninu.

Za ljubitelje klubova, kafana i restorana zrenjaninski ugostitelji organizuju doček, za koje je, zavisno od toga da li obuhvataju samo ulaznicu za klubove bez pića ili i piće i svečanu večeru, potrebno izdvojiti od 1.000 do 5.000 dinara po osobi.

 

 

beckerek

Restoran Bečkerek

Muzika: bend Baby Blue

Hrana: predjelo + 2 večere + dezert

Piće: neograničeno piće

Cena: 4.500,00 rsd

Kontakt: +381 63 869 75 38

club johnie

Club Johnnie

Muzika: Aria bend

Kontakt: + 381 69 504 74 92

etno kucerak 2

Restoran Etno kućerak

Muzika: Dubaja i društvo (klavijatura, bas, harmonika i prim)

Hrana: večera

Piće: neograničeno domaće piće

Cena: 4.000,00 rsd

Kontakt: +381 23 511 786

hotel vojvodina2

Hotel Vojvodina

Muzika: Ritam bend

Hrana: švedski sto

Piće: neograničeno

Cena: 4.900,00 rsd

Kontakt: +381 23 561 233

inter duo 2

Inter Duo

Muzika: Nino Šemić

Cena: 990,00 rsd

Kontakt: + 381 64 155 45 55

kafemat2

Kafemat

Dnevna i noćna žurka u Kafematu

/Ulaz slobodan

Dnevna žurka od 12h do 18h Muzika: DJ Lucky

Noćna žurka od 21h Muzika: DJ Lucky & Waking George

Kontakt: +381 23 568 987, +381 69 207 77 77

kastel

Hotel Kaštel Ečka

Muzika: Romantic bend

Hrana: svečana večera

Piće: 1 piće + šampanjac

Cena: 5.000,00 rsd

Kontakt: +381 69 869 75 20

kovac 2

Restoran Kovač

Dnevna žurka u restoranu Kovač od 11h do 20h

Muzika: više bendova

Kontakt: +381 23 310 178, + 381 60 331 03 80

 old time

 

Club Old time

Muzika: Vostok bend

Piće: 3 pića

Cena: 1.400,00 rsd

Kontakt: + 381 61 678 30 55

lion pub2

LionPub

Muzika: bend Dzajv dzajv dzajv

Hrana: meze

Piće: piće dobrodošlice + konzumacija

Cena: 1.200,00 rsd

Kontakt: + 381 63 824 51 50

 ognjiste2

Restoran Ognjište

Muzika: Joca, Boban, Bilja i Žule

Hrana: predjelo + večera + dezert

Piće: tri pića i kafa

Cena: 2.500,00 rsd

Kontakt: +381 23 537 790, +381 63 528 443

pivnica 1

Pivnica Četir' konja debela

Muzika: bend Tiriri

Hrana: predjelo+čorba+večera

Piće: 2 pića + kafa

Cena: 4.000,00 rsd

Kontakt: +381 64 551 18 07

stara zanatllija2

Kafana Stara Zanatlija

Muzika: tamburaši

Hrana: predjelo + svečana večera

Piće: tri pića po želji i kafa neograničeno

Cena: 4.000,00 rsd

Kontakt: +381 60 099 38 01

vremeplov2

Club Vremeplov

Dnevna žurka u Vremeplovu od 12h

Muzika: Gaudium bend

Kontakt: + 381 60 640 40 20

zlatna krigla2

Pivnica Zlatna krigla

Dnevna žurka u Pivnici Zlatna krigla 11h do 18h

Muzika: Slađa Đurić i Stefan Dragić

Kontakt: + 381 63 824 51 50

trofej

Restoran Trofej

Muzika: Ekstra bend

Hrana: dve večere + dezert

Piće: kafa, šampanjac i piće dobrodošlice

Cena: 5.000,00 rsd

Kontakt: +381 23 884 122

pice

Restoran Zaplet

Muzika: bend Nostalgija

Hrana: dve večere

Piće: neograničeno domaće piće

Cena: 3.200,00 rsd

Kontakt: +381 69 705 213

Press Dani piva najava 015Na konferenciji za medije, koja je održana u utorak 21. avgusta, a povodom predstojećih Dana piva, o bogatom programu govorili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, PR manifestacije Jadranka Janković Nešić, Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od osnivača benda „Riblja čorba“ Miša Aleksić, frontmen Nevernih beba Milan Đurđević, kao i Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.

 

Press Dani piva najava 016Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalio se gostima koji su došli da zajedno sa njim najave manifestaciju Dani piva, koja se ove godine održava po 33. put, od 27. avgusta do 02. septembra, na više lokacija.

 

Najavio je sedmodnevi spektakl sa, do sada, najboljim gostima i izvođačima sa naše estrade.

 

Rekao je da će Zrenjanin, kao i do sada biti dobar domaćin i nada se, ukoliko nas vreme posluži, obaranju svih rekorda.

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME