Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Potpisivanje ugovora pok vlada 006Zrenjaninu 2,6 miliona dinara za turističke projekte

Danas je u Novom Sadu održano svečano uručenje ugovora predstavnicima lokalnih samouprava, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala u 2018. godini.

 

Potpisivanje ugovora pok vlada 017Pokrajinska vlada je opredelila ukupno 28.000.000 dinara, sa ciljem razvoja turizma i unapređenja turističke ponude AP Vojvodine, a grad Zrenjanin je dobio 2.600.000 za realizaciju projekta “Izrada mobilnih štandova, klupa i kućica za izlaganje”.

 

Ugovore na svečanoj dodeli u zgradi Pokrajinske vlade uručio je Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

 

Potpisivanje ugovora pok vlada 049U ime grada Zrenjanina, ugovor je potpisao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je istakao da osim najveće turističke manifestacije “Dani piva”, tokom godine Zrenjanin organizuje čitav niz različitih tematskih manifestacija na centralnim javnim gradskim površinama.

 

Potpisivanje ugovora pok vlada 045Iz tog razloga je grad često u situaciji da izdvaja značajna sredstva za iznajmljivanje, transport i postavljanje tipskih štandova i kućica od drugih pravnih lica.

 

Ovim projektom i saradnjom s Pokrajinskom vladom, obezbeđena su sredstva za izradu te vrste mobilijara koji će biti u vlasništvu grada i koristiti se u navedene svrhe. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Više fotografija kod nas na FB STRANICI

 

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Ivana ZrVeliko finale pete jubilarne sezone karavana „Izađi mi na teglu“, takmičenje u pripremanju ajvara, održano je u subotu 13. oktobra u Beogradu ispred hipermarketa Tempo Ada i okupilo je pobednike iz 30 gradova iz Srbije.

 

Najbolji ajvar na ovogodišnjem takmičenju pripremila je ekipa “Pucke” iz Brusa koja je osvojila glavnu nagradu “Smederevac MBS 10” i ajvar brenda Bakina Tajna u težini svog kapitena.

Drugo mesto osvojila je ekipa “Arriva” iz Niša osvojivši VOX frižider i Smederevac Mini Electric.

Treće mesto pripalo je ekipi „Pastirice“ koja je osvojila nagradu Tempo vaučer u vrednosti od 30.000 dinara i “Quick 800 MBS Milan Blagojević” elektičnu grejalicu.

 

Tegla finale1Titulu Kraljce ajavra Srbije za 2018. godinu ponela je Milica Živančević.

 

Pobednici manifestacije „Izadji mi na teglu“, koja je održana u Zrenjaninu 4. oktobra, ekipa Cvetak iz Orlovata predstavila je grad Zrenjanin na ovom velikom takmičenju.

 

Veliku podršku našoj ekipi pružila je Turistička organizacija grada Zrenjanina.

 

Plaketu za najboljeg operativca (Ajvarca) među lokalnim partnerima pete sezone karavana “Izadji mi na teglu” dobio je grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina.

Plaketu je primila Ivana Bogaroški, organizator za promociju i razvoj turističkih proizvoda zaposlena u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Golubovi 1Takmičenje u gađanju glinenih golubova u organizaciji Turističke organizacije grada Zrenjanina i Lovačkog udruženja uz podršku grada Zrenjanina održano je u okviru Dana grada Zrenjanina. Događaj je organizovan na strelištu iza Beogradske pumpe koje je odnedavno opet u funkciji zahvaljujući angažovanju Javnih preduzeća.

 

Golubovi 4Na takmičenju održanom u subotu, 13. oktobra 2018.g. učestvovalo je oko 50 lovaca i Lovačkih Udruženja iz Crne Gore, Kikinde, Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta.

 

Turistička organizacija grada Zrenjanina uz pomoć Grada uspela da ponovo aktivira zrenjaninsko strelište i organizuje takmičenje koje će, verujemo postati tradicionalno i okupljati veliki broj gostiju kako iz Srbije tako i iz inostranstva, izjavio je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Golubovi 11Stevica Šuvak iz Lovačkog udruženja grada Zrenjanina rekao je da je ovo prvi put kako se organizuje takmičenje u gađanju glinenih golubova. Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja prijavljnih takmičara. Očekuje u narednom periodu još aktivnosti i podršku za njihovo organizovanje.

 

Golubovi 12Lovni turizam inače predstavlja veliki potencijal Banata, zahvaljujući brojnim lovištima, koja su interesantna kako domaćim, tako i lovcima koji dolaze iz inostranstva. Do sada su dolazili na spostvenu inicijativu, a u narednom periodu, kako saznajemo iz Turističke organizacije imaće priliku da, u saradnji sa lovačkim udruženjima pored lova uživaju i u specijalnim programima, putem kojih će se upoznati sa turističkom destinacijom i gastronomskom ponudom ovog dela Srbije.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

IMG 3201U sredu, 12.septembra je na Trgu slobode u Zrenjaninu promovisana manifestacija "Dani ludaje", koja će se po 33. put organizovati u Kikindi od 20 do 23.septembra ove godine.

 

IMG 3216Ovom “narandžastom” karavanu su posebnu čar dala petogodišnja deca iz vrtića koja su zajedno sa svojim vaspitačicama učestvovala u karnevalskoj povorci.

 

Oni su kroz igru, pesmu i zdravicu, zajedno sa tamburašima i predstavnicima Kancelarije za turizam grada Kikinde pozivali prolaznike da posete manifestaciju “Dani ludaje” a prisutnim građanima su delili i flajere i kolače od bundeve.

 

IMG 3223

 

 

Organizatori manifestacije su pripremili raznolik program koji podrazumeva spektar kulturno - umetničkih, sportskih i takmičarskih događaja, kao i nastupe poznatih bendova i pevača.

 

Manifestacija nudi za svakog po nešto:

Banatski fruštuk jela - slana i slatka od ludaje,

Evropski kutak - promociju gradova iz inostranstva,

a ceo gradski trg je tih dana najveća gostinska soba Evrope zbog svih kulturno umetničkih programa koji će se tokom celog dana odvijati na trgu.

 

Centralni deo manifestacije se odvija u subotu, 22. septembra 2018.g. od 16 časova kada će se saznati ovogodišnji pobednik u kategorijama najteža bundeva i najduža tikva. Večernji sati su rezervisani za koncerte.

 

Tako će tokom četiri dana trajanja manifestacije nastupiti:

Ođila, Apsolutno romantično (20.09), Ana Kokić, Crvena jabuka (21.09.), Dragica Radosavljević - Cakana, Lepa Brena (22.09.), Plavi Ptičić i Vlatko Stefanovski Trio (23.09.)"

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME