Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

IMG 3201U sredu, 12.septembra je na Trgu slobode u Zrenjaninu promovisana manifestacija "Dani ludaje", koja će se po 33. put organizovati u Kikindi od 20 do 23.septembra ove godine.

 

IMG 3216Ovom “narandžastom” karavanu su posebnu čar dala petogodišnja deca iz vrtića koja su zajedno sa svojim vaspitačicama učestvovala u karnevalskoj povorci.

 

Oni su kroz igru, pesmu i zdravicu, zajedno sa tamburašima i predstavnicima Kancelarije za turizam grada Kikinde pozivali prolaznike da posete manifestaciju “Dani ludaje” a prisutnim građanima su delili i flajere i kolače od bundeve.

 

IMG 3223

 

 

Organizatori manifestacije su pripremili raznolik program koji podrazumeva spektar kulturno - umetničkih, sportskih i takmičarskih događaja, kao i nastupe poznatih bendova i pevača.

 

Manifestacija nudi za svakog po nešto:

Banatski fruštuk jela - slana i slatka od ludaje,

Evropski kutak - promociju gradova iz inostranstva,

a ceo gradski trg je tih dana najveća gostinska soba Evrope zbog svih kulturno umetničkih programa koji će se tokom celog dana odvijati na trgu.

 

Centralni deo manifestacije se odvija u subotu, 22. septembra 2018.g. od 16 časova kada će se saznati ovogodišnji pobednik u kategorijama najteža bundeva i najduža tikva. Večernji sati su rezervisani za koncerte.

 

Tako će tokom četiri dana trajanja manifestacije nastupiti:

Ođila, Apsolutno romantično (20.09), Ana Kokić, Crvena jabuka (21.09.), Dragica Radosavljević - Cakana, Lepa Brena (22.09.), Plavi Ptičić i Vlatko Stefanovski Trio (23.09.)"

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Oberacka 003Od ranih jutarnjih sati radost i dobro raspolozenje su ispunili dvoriste MZ Aradac odakle se povorka sa kočijama i traktorskim prikolicama spremala put vinograda Pavela Viljačika na tradicionalnu manifestaciju 11.po redu "Oberačku"...

 

 

Oberacka 023Povorka od 11 traktorskih prikolica ispunjena decom iz Aradca,koji od malih nogu odlaze u vinograde u narodnim nošnjama je pokazala svim prisutnim gostima koliko je tradicija i baština važna za žitelje ovog malog ali veoma lepog mesta na domak Zrenjanina !

 

Oberacka 019Ispred grada prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić poželevši im dobar rod i slatko grožđe !!!

 

Oberacka 014Manifestacija je u kalendaru turističke orgnizacije grada Zrenjanina i gosti iz Iloka, Bečeja, Novog Sada i drugih gradova su sa domaćinima u vinogradu Pavela Viljačika probali proizvode Aradačkih žena i okrepili se domaćim vinom !

 

Retesa (gibanica sa sirom),kulen,kolači cime su gosti bili posluženi na ulazu u vinograd je odraz kulture i "domaćinskog" raspoloženja naših dragih domaćina, porodice Viljačik !

Pesma i igra nas je i dočekala ali i ispratila iz ovog veoma atraktivnog mesta.

 

Oberacka 054Druzenje je nastavljeno u sali MZ Aradac na zajedničkom rucku za sve goste !

 

Bogatstvo razlicitosti nas spaja i tradicija koja opstaje na ovim prostorima su šansa za veći korak u pravcu Agroturizma kao jednog od selektivnih oblika turizma.

 

 

Aradac ide u dobrom pravcu !

 

Album sa preko 80 fotografija pogledajte na našoj FB stranici OVDE

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Izbor za MISS 001Program 33. manifestacije Dani piva je upotpunjen jednim novim kreativnim delom gracioznosti i lepote.

Prvi put u saradnji sa kompanijom Mis Srbija na čelu sa predsednicom Vesnom de Vinča Jugović, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina organizovali su 2. septembra, na centralnom gradskom trgu, izbor za Mis Zrenjanina.

 

Izbor za MISS 011Takmičenje je bilo polufinalnog karaktera na nivou Srbije, obzirom da će devojka koja je izabrana za Mis predstavljati grad Zrenjanin na finalnom takmičenju za Mis Srbije u Beogradu.

 

Sam početak događaja je pozdravio direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, obrativši se prisutnim građanima i gostima u nadi da će ovakav izbor za Mis postati tradicija u okviru budućih dana piva.

 

Ispred kompanije Mis Srbija se obratila direktorka Vesna de Vinča:

 

Po prvi put na ovaj način biramo Mis Zrenjanina. Hiljade ljudi je prisutno ispred ove fantastične scene. Zahvaljujući Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina, ovde smo napravili jedan divan program, dostojanstven pojavljivanja finalistkinja. Pored učešća u finalu, važno je i to što pobednica dobija stipendiju za četvorogodišnje fakultetsko školovanje, a osim toga putovaće u Porto Karas na pripreme, sa timom koji je svetskog kvaliteta. Nakon toga, 9. oktobra će se pojaviti na sceni „Kombank“ dvorane, gde će učestvovati u finalnom izboru.

 

Izbor za MISS 019Na vrhunskoj bini i svetskoj sceni se predstavilo 13 lepotica, u modelima sa umetničkim pečatom Marijane Kerlete autorke koncepta Elestra dizajn iz Zrenjanina.

Haljine su svojstvene po aplikacijama sa uljem na platnu kao umetničkim izrazom jedinstvenim u svetu, te su kao takve zaštićene u zavodu za intelektualnu svojinu.

 

Izbor za MISS 024Drugi izlazak devojaka je bio u kupaćim kostimima, a treći u elegantnim haljinama beogradske dizajnerke Valentine Vidal.

 

Za šminku je bila zadužena Marija Ambo (Zrenjanin), a za frizuru frizerski atelje Vasiljev (Zrenjanin).

Voditelj programa je bio ujedno i koreograf, inače poznati modni kretor eksklzuivnih haljina Miroslav Pučijašević, a u okviru programa su nastupili i estradni umetnici Milica Dugaljević, Sara Reljić i Mikan Kozomara, a u organizaciji kompanije Mis Srbija.

 

U sastavu žirija za izbor najlepše devojke su, pored gostiju iz Beograda, bili Zrenjaninci Milada Novaković (profesor Visoke tehničke škole, modni kreator za rad sa studentima), direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina g-din Zoran Ljubotina, reprezentativac u stonom tenisu Ilija Majstorović i partner u organizaciji događaja Vesna Bugarin ispred Turističke organizacije grada Zrenjanina (i kao mis Zrenjanina 1996. kada je i osnovana Mis YU kompanija), kao i prelepa Marija Nikić koja je predstavljala Srbiju na Mis Univerzum.

 

Izbor za MISS 036 Izbor za MISS 037

 

Žiri je imao težak zadatak da se opredeli za najlepšu devojku, ali je ubedljivo najvećim brojem glasova izabrana Tamara Novaković za Mis Zrenjanina. Prva pratilja je Andrea Bubnjević, a druga Tamara Vrekić. Za Mis šarma je izabrana Marina Granic, a za Mis fotogeničnosti Aleksandra Radoičić. Izabrana Mis Zrenjanina predstavljaće nas u finalu izbora za Mis Srbije oktobra meseca u Beogradu, a kao nagradu osvojila je stipendiju za kompletno školovanje na fakultetu za Projekt menadžment i inovacije. Lepotica Zrenjanina Marija Nikić je svoju krunu predala izabranoj Mis za narednu godinu. A aktuelna Mis Srbije Ivana Trišić, inače zaštitno lice kampanje, predaće krunu svojoj naslednici u oktobru.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Pozivari Dani piva 035Uz tradicionalnu zdravicu Prvoslava Zakovskog, krenula je danas iz Gradske bašte povorka fijakera, gradskim ulicama, uz besplatno točenje piva, pozivajući naše sugrađane na 33. Dane piva.

 

Pozivari Dani piva 027Povorku je ispratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima Sašom Santovcem, Oliverom Mitrovićem, Snežanom Vučurević i Zoranom Ljubotinom.

 

Čedomir Janjić je istakao da su Dani piva naša najznačajnija gradska manifestacija.

 

Uz nadu za lepim vremenom očekuje, uz dobro odabrane učesnike, oko 500 hiljada posetilaca.

 

Pozivari Dani piva 071Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina je istakao da su Dani piva svojevrsni brend našeg grada i da je pripremljen bogat program na preko 20 lokacija u gradu.

 

Pozivari Dani piva 136Poželeo je dobrodošlicu i obećao lep provod svima koji će posetiti manifestaciju Dana piva

 

Više fotografije sa najave Dana piva kod nas FB stranici.

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME