KIKINĐANI KARAVANOM PROMOVISALI I NAJAVILI 34. DANE LUDAJE

U sredu, 11. septembra na Trgu slobode, grad Kikinda je, po treći put u Zrenjaninu, održao promociju svoje najvažnije manifestacije “Dani ludaje”. U programu promocije učestvovala su deca obučena u kostime sa narandžastim detaljima, koja su svojim osmesima, igrom i pesmom privukla pažnju svakog prolaznika. Predstavnici lokalne samouprave grada Kikinda su prisutnim građanima delili flajere i kolače od ludaje. A ceo događaj je bio ispraćen zvucima tamburaša.

Promocija Dana ludaje u Zrenjaninu
Najava 34. Dana ludaje
Promocija Dana ludaje u Zrenjaninu
Najava 34. Dana ludaje

Ove godine će po 34. put biti organizovana Manifestacija „Dani ludaje” u Kikindi, od 19. do 22. septembra.

Manifestacija, koja nudi za svakog po nešto, od jela i običaja, preko raznih takmičenja, do pesme, maskenbala, izložbi, stručnih predavanja i koncerata.

 “Dani ludaje” predstavljaju neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada Кikinda.

Svojim razvijanjem, od skromne gradske priredbe, stvorena je manifestacija koja promoviše sve turističke, ali i privredne i kulturne potencijale Кikinde, kao i vrednosti severnobanatske sredine ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu.

CDA 3317
Najava 34. Dana ludaje

Manifestacija tokom 4 dana nudi mnoštvo događaja. U najvećoj gostinskoj sobi Evrope tih dana naći će se Banatski fruštuk, tokom kog se udruženja žena sa teritorije grada Kikinde takmiče ko će napraviti najlepša slana i slatka jela od bundeve, ali i druga jela sa jelovnika ovog podneblja. Kulturno-umetnička društva prikazuju svoj program, a maskirani predškolci naprave pravu atrakciju kada njih više od 500 prodefiluje gradom obučeni u plod ove jeseni. Tu je i deo programa pod nazivom „Evropski kutak“ u kojem učestvuju gradovi koji su zbratimljeni sa Kikindom, kao i gradovi koji su gosti manifestacije, a nisu iz Srbije. Centralni deo manifestacije je merenje najtežih bundeva i najdužih tikava.

Večernji sati su rezervisani za koncerte. Tako će tokom četiri dana trajanja manifestacije nastupiti hor i orkestar Kulturnog centra Kikinda “Attendite”, Željko Joksimović, Aca Lukas, “Salsa Y Punto”, Mitar Mirić, Dragana Mirković, “Invazija”, dok je za zatvaranje manifestacije predviđen bend “Deca loših muzičara”.

Olivera Marinkov, predstavnica odseka za poslove razvoja grada Kikinda, pozvala je sve Zrenjanince da dođu u Kikindu od 19. do 22. septembra.  Dodala je da ima novina u programu manifestacije ove godine, a to je takmičenje u rezbarenju ludaje, kao i promocija zanatskog piva od ludaje kikindske craft pivare “Beer king”.

Dani ludaje Zrenjanin 37 of 45
Najava 34. Dana ludaje

Leave a Reply