PROMOCIJA GRADA ZRENJANINA U „NEDELJI TURIZMA“

Kastel Ecka visitzrenjanin 01U okviru manifestacije „Nedelje turizma“, koja se održava u lovačkom dvorcu „Kaštel“ u Ečki, u utorak 26. septembra održana je promocija turističkih potencijala grada Zrenjanina. U prelepom ambijentu, na terasi „Kaštela“, sa pogledom na velelepni park, predstavili su se sa svojim proizvodima i uslugama banja Rusanda, Turistička organizacija grada Zrenjanina, salaš “Lujza“ iz Belog Blata, kao i gosti iz Žitišta i Novog Bečeja.

 

Kastel Ecka visitzrenjanin 12U prepunom restoranu gosti su imali priliku da uživaju u filmu o ovogodišnjim Danima piva. Zatim se prisutnima obratio gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić, koji se osvrnuo na sve ono što je urađeno u gradu do sada, kao i o budućim planovima i ulaganjima.

Pohvalio je organizatore za ideju da se organizuje ovakva manifestacija i istakao da grad Zrenjanin ima turističkih potencijala i da će se i ubuduće ulagati u promociju turizma i da će to biti jedan od prioriteta.

 

Kastel Ecka visitzrenjanin 02Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina se osvrnuo na sve one manifestacije koje su obeležile grad Zrenjanin ovog leta, napominjući i one koje nas očekuju sledeće dve nedelje: Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, ZRBIZNET i „Izađi mi na teglu“. Pohvalio je „Kaštel“ za organizaciju i istakao da je ovo prilika da se ispromoviše kako grad, tako i sam „Kaštel“, koji sam predstavlja perjanicu naše ponude.

 

Kastel Ecka visitzrenjanin 03Vlado Dašić, ispred Organizacionog odbora naučnog skupa „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“, nas je upoznao sa istorijom samog dvorca, koji je Lazar Agošton otvorio davne 1820. godine , kao i o samoj porodici Lazar. Osvrnuo se i na simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“, koji se prvi put ove godine održao i gde su pored učesnika i predavača iz Srbije bili prisutni predavači iz Belgije, Škotske, Slovačke i Češke.

 

Kastel Ecka visitzrenjanin 05Vojislav Cvejić, saradnik za turizam u TO grada Zrenjanina nas je upoznao sa projektom „Muzej piva“, koji je podržao grad Zrenjanin. Kroz prezentaciju „Muzej piva u Zrenjaninu - adaptacija starog pogona pivare u izložbeni prostor kao vredno istorijsko nasleđe“, predstavio nam je istoriju zrenjaninske pivare i njen značaj za grad Zrenjanin i manifestaciju „Dani piva“.

 

Prisutni su imali prilike da vide kako je nekada izgledala spoljašnjost i unutrašnjost dela pogona proizvodnje piva - varione, a kako izgleda sada, nakon prve faze renoviranja. Istakao je značaj povezivanja pivskog turizma sa drugim vidovima turizma, kroz primer nautičkog i manifestacionog. Takođe se osvrnuo na nekadašnje proizvode zrenjaninske pivare.

 

Kastel Ecka visitzrenjanin 09Direktor Unije poslodavaca Srbije za Zrenjanin, Izabela Kiš, nam je predstavila novu privrednu manifestaciju „ZRBIZNET“, gde će pored programa za pravna lica, biti organizovane i mnogobrojne aktvnosti za sugrađane putem kojih će se lokalno građanstvo upoznati sa privredom našeg kraja. Cilj manifestacije je povezivanje, međusobno upoznavanje, ali i unapređenje preduzetničkog duha kod svih sugrađana. U okviru „Zrbiznet“-a biće upriličen i mini sajam zapošljavanja, gde će sugrađani moći da se informišu o novim radnim mestima koje raspisuju kako izlagači, tako i svi privrednici u regionu.

 

Predstaviće nam se i zanatlije i udruženja žena koja će predstaviti raznovrsne proizvode koji potiču sa naših prostora uz naravno specijalne sajamske popuste. Posetioci će moći da se upoznaju sa kompletnom turističkom ponudom grada Zrenjanina, a svojim specijalitetima predstaviće se i ugostitelji našeg grada. Organizovaće se i radionice za najmlađe, jer kako je istakla Izabel želja im je da se predstave novi načini rada sa decom, koji podstiču razvoj njihovih veština od najranijih dana.

Nakon predavanja, gosti su imali priliku da uživaju u takmičenju „Tamburica“.

Komentari   

0 #1 Bosko 27-09-2017 19:49
Sve je to ok ali nije bas ideja da se sve to odrzava na 10 km od Zrenjanina, pa ovde je ljudima tesko da dodju do trga a ne da putuju can grada. Osvetlite taj trg, dajte klupe i standove pa da ljudi imaju zasto i doci. Malo pameti nije na odmet.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME