U PETAK 20. BANATSKE VREDNE RUKE I KONCERT GRUPE “OĐILA”

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva. Zbog njene veličine i značaja, uvrštena je u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno.

Banataske vredne ruke Zrenjanin NAJAVA
Zvanična najava 20. jubilarnih BANATSKIH VREDNIH RUKU !!!

Učesnici manifestacije „Banatske vredne ruke“ su udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva i drugi, koji žele i smatraju da znaju i mogu da se predstave u raznim vidovima narodnog stvaralaštva.

Takmičarski karakter manifestaciji je vraćen pre tri godine, tako da će brojna udruženja i aktivi koji su prijavili svoje učešće, pokazati ko je najbolji u pravljenju raznih vrsta jela i izradi ručnih radova.

Ove godine BANATSKE VREDNE RUKE održaće se u petak, 16. avgusta, na Trgu slobode, sa početkom u 18 časova.

Banataske vredne ruke Zrenjanin NAJAVA
Koncert grupe "Ođila" sa početkom u 19h !!!

Pripremljen je bogat revijalni program u kome će nastupati kulturno-umetnička društva, orkestar OĐILA. Za naše najmlađe biće organizovana radionica pravljenja figurica od fondana.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a prijatelji manifestacije kompanija GOMEX i Radio Klik FM.

Leave a Reply