U SUBOTU VI FESTIVAL KOBASICA I DOMAĆE RAKIJE

Konferencija za novinare i predstavnike medija povodom VI Festivala kobasica i domaće rakije

Press Kobasicijada 008Danas je u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, šestom, beloblaćanskom, Festivalu kobasica i domaće rakije, koji će svečano biti otvoren u subotu, 9. februara u Belom Blatu, u 10:30 časova.

Press Kobasicijada 015Takmičari i gosti će se okupiti između 8 i 10 časova, nakon čega je doručak uz džigericu, slaninu, dinstanu svežu krv na luku, kiseli kupus, pekarski hleb…

Takmičenje u pravljenju kobasica počinje u 11 časova, a takmičenje za izbor najbolje rakije u 11.30 časova.

Tokom ručka, u podne, služiće se svinjski paprikaš i pečena kobasica, a ocenjivanje je u 13 časova.

Manifestaciju će, od 13 do 15 časova, pratiti kulturno-umetnički program, u okviru Karavana „Banatska bajka 2019“. Učestvovaće učenici i direktor Osnovne škole ,,Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, Milan Nedeljkov, novinar Bora Otić, urednik emisije „5kazanje“ Radio televizije Vojvodine, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina, Baca Banaćanin – Zlatomir Sremac iz Botoša, pesnik Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta i Pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanin ,,Filigrani“.

Proglašenje pobednika je u 15 časova.

Organizatori manifestacije su Udruženje amatera kulinara, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine i Mesna zajednica Belo Blato, uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanin, IP media 023 i Kulturnog centra Zrenjanin.

Na konferenciji su govorili Ištvan Požar, predsednik udruženja amatera kulinara i negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš, predsednik saveta MZ Belo Blato.

Ištvan Požar je, ispred organizacionog odbora VI Festivala kobasica i domace rakije iz Belog Blata naveo da je ove godine uvedena novina u organizaciji festivala, jer se organizaionom timu pridružuju Turistička organizacija grada Zrenjanina, Grad Zrenjanin, IP media 023 i Kulturni centar Zrenjanin, te da se manifestacija diže na viši novo. Takmičenja će pratiti kulturno-umetnički program.

Leave a Reply