VELIKO FINALE ŠESTE SEZONE „IZAĐI MI NA TEGLU”

Veliko finale šeste jubilarne sezone karavana „Izađi mi na teglu“, takmičenje u pripremanju ajvara, održano je u subotu 12. oktobra u Beogradu ispred hipermarketa Tempo Ada i okupilo je pobednike iz 30 gradova iz Srbije.

Manifestaciju je svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Izadji_mi_na_teglu_finale

Najbolji ajvar na ovogodišnjem takmičenju pripremila je ekipa „Pucke” iz Brusa koja je pored titule kraljeva ajvara za 2019. godinu osvojila i druge sjajne nagrade, ali  i ajvar brenda Bakina Tajna u težini svog kapitena. Drugo mesto osvojio je Aktiv žena Baljevac iz Raške, a treće mesto pripalo je ekipi „E sad malo opušteno“ iz Niša. Oni su nagrađeni i robnim nagradama, ali i sa paketom pobedničkog ajvara po receptu ekipe „Pucke“ iz Brusa koji se sredinom septembra ove godine našao u prodaji.

Titulu Kraljce ajavra Srbije za 2019. godinu ponela je Suzana Kostić.

Svaki takmičarski štand bio je dekorisan raznim predmetima i gastronomskim specijalitetima. Za najlepše uređen štand nagrađena je ekipa iz Aleksinca, dok je grad Zaječar dobio titulu za najbolju atmosferu na velikom finalu.

Pobednici manifestacije „Izadji mi na teglu“, koja je održana u Zrenjaninu 4. oktobra, ekipa Cvetak iz Orlovata predstavila je grad Zrenjanin na ovom velikom takmičenju. Veliku podršku našoj ekipi pružila je Turistička organizacija grada Zrenjanina.

Leave a Reply