ZRENJANIN NA BEOGRADSKOM MANIFESTU

Beogradski manifest, koji se već pet godina održava na Kalemegdanu, jedinstvena je platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija u Srbiji i regionu, kao i sjajne gastronomske ponude Srbije koju posetioci mogu degustirati na festivalu!

Koncept festivala, ove godine kroz 15 zona, omogućio je posetiocima da se bliže upoznaju sa atraktivnim turističkim ponudama koje nude gradovi i opštine u Srbiji, kao i zemlje iz regiona, a sve to kroz celodnevni zabavni i edukativni program za sve uzraste. Programski sadržaji festivala usklađeni su tako da zadovolje različita interesovanja posetioca: turizam, kultura, zdravlje, zabava za decu, flmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacije, promocije, pivske, vinske i gastronomske degustacije.

BG Manifest 2019
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić
BG Manifest 2019
Jaroslav Stevanov i Ivana Bogaroški TO Zrenjanin
Beogradski Manifest 2019 04
Posetioci na BG Manifestu

Koncept festivala, ove godine kroz 15 zona, omogućio je posetiocima da se bliže upoznaju sa atraktivnim turističkim ponudama koje nude gradovi i opštine u Srbiji, kao i zemlje iz regiona, a sve to kroz celodnevni zabavni i edukativni program za sve uzraste.

Programski sadržaji festivala usklađeni su tako da zadovolje različita interesovanja posetioca: turizam, kultura, zdravlje, zabava za decu, flmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacije, promocije, pivske, vinske i gastronomske degustacije.

Predstavnici više od 60 opština i gradova iz Srbije, predstavili su na maštovit i kreativan način svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko nasleđe. Posetioci su imali prilike da osete autentičan duh i atmosferu najzanimljivijih manifestacija, način na koji se organizuju, kako one žive i zašto ih treba posetiti. Lepote svoje zemlje predstavili su i gosti iz okoline: Slovenija, Republika Srpska i Crna Gora koja je ove godine bila partner festivala.

Kao i svake godine, posebno se vodilo računa o našim najmlađima, pa je tako Dečija zona bila najšarenija i najveselija.

Grad Zrenjanin se zahvaljujući angažovanju Tursitičke organizacije grada Zrenjanina uspešno predstavio na svom štandu uz pomoć zanatlija Eko sapun i Janje Pađen.

U zoni „Aduti Srbije“ nastupili su gajdaš Vanja Ilijev sa pevačkom grupom, zatim KUD „Pionir” i žensko pevačkio društvo Kulturnog centra Zrenjanina „Filigrani”.

Kalemegdan je ovog vikenda bio prepun pozitivne energije, a i lepo vreme je poslužilo mnogobrojnim posetiocima svih generacija, koji su imali priliku da uživaju u raličitim prezentacijama i raznovrsnim programima.

Beogradski Manifest 2019 03
Štand sa promoterima Turističke organizacije grada Zrenjanina

One comment

  1. Lepo ovde se prvi put vidi informacija da ovogodisnji danipiva pocinju 26 augusta zna li se ko nastupa ove godine

Leave a Reply