Zrenjanin na Sajmu turizma u Beogradu

Sajam BGD 00Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je, u četvrtak, 22. Februara 40. jubilarni Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava od 22. do 25. februara. Na svečanom otvaranju, prisutnima su se obratlii i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, Ministarka turizma Grčke Elena Kundur i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 

Sajam BGD 00dZemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, kao večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija domaćih turista, sa svojim reprezentativnim turističkim centrima, autentičnim kontinentalnim i ostrvskim delom, prelepim plažama, čistim i toplim morem.

 

Uz Sajam turizma istovremeno se odvijaju još tri srodne manifestacije: 9. Međunarodni sajam vina, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA i 14. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

 

Sajam BGD 11Pod sloganom „Odmor te čeka !“, na Sajmu turizma učešće je uzelo 1200 izlagača iz 55 zemalja, a predstavile su se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije i međunarodni turoperatori, koji su posetiocima ponudili najraznovrsnije aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Jedan od najatraktivnijih segmenata tradicionalno su „first minute“ ponude i ostala putovanja na koja se odnose ekskluzivne sajamske pogodnosti i popusti.

 

Sajam BGD 03Pod sloganom “Tu je nekad bilo more”, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina predstavili su se na sajmu turizma, zajedno sa predstavnicima turističke ponude grada Zrenjanina: banjom „Rusanda“, Carskom barom, hotelom „Vojvodina“, lovačkim dvorcem „Kaštel“, proizvođačima suvenira i meda.  Ove godine akcenat je stavljen na razvoj nautičkog i biciklističkog turizma.

 

Sajam BGD 00mU četvrtak, 22. februara, na našem štandu održana je promocija projekta EuroVeloParka Banat. Tanja Jakšić, pokretač ideje osnivanja prvog EuroVeloParka u Srbiji i Zoran Ljubotina direktor TO grada Zrenjanina i EuroVeloParka Banat upoznali su prisutne sa ciljevima i programom samog projekta. Takođe su predočili prednosti učešća u samom projektu, ističući da su veliki doprinos razvoju projekta dale su opštine partneri: Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Kovačica, turistička organizacija Sečanj, turistička organizacija Bela Crkva, ali i službe IT sektora i turistička odeljenja opština.

 

Pri izradi aplikacija veliku pomoć pružila je Kancelariji za ekonomski razvoj grada Zrenjanina, odeljenje za turizam u Pokrajini, kao i Ministartsvo turizma. Prisutnima se obratio i Milivoj Putić ispred specijalnog rezervata prirode „Carska bara“, a gosti iz Kikinde, kao članovi EuroVeloParka Banat iskoristili su priliku da nas pozovu na svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani ludaje“.

 

Sajam BGD 21Zvanična prezentacija grada Zrenjanina održana je u petak, 23. februara, uz prisustvo gradonačelnika Čedomira Janjića sa saradnicima, direktora TO grada Zrenjanina Zorana Ljubotine, zamenika gradonačelnika Saše Santovca, pomoćnika gradonačelnika Duška Radišića i Dragana Ćapina, člana gradskog veća Dragana Vuleševića, direktora Kulturnog centra Gorana Marinkovića, direktora Gradske stambene agencije Radiše Duplanovića, brojne druge goste, novinare i posetioce sajma.

Sajam BGD 17 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina u svom obraćanju, upoznao nas je sa planovima razvoja i projektima u oblasti turizma koje nas očekuju u predstojećoj godini. Istakao je da pored Dana piva, Zrenjanin ima mnogo toga još da ponudi, a da će se ove godine najviše bazirati na razvoju nautičkog i bajk turizma. Prvi put, ove godine, organizovaće se vožnje brodićem do Titela, Slankamena, Kleka, Sečnja i drugih mesta. „Veselom begejskog regatom“ povezaće se Zrenjanin sa opštinom Žitište, a realizovaće se bogati programi na zrenjaninskim izletištima i kupalištima. Zahvalio se svim partnerima koji su nastupili na sajmu i pozvao je sve da budu gosti našeg prelepog grada.

 

Sajam BGD 19Zvanična promoterka Zrenjanina na ovogodišnjem nastupu na sajmu bila je naša sugrađanka Miroslava Najdanovski, jedna od najboljih plivačica Srbije, koja se zahvalila Turističkoj organizaciji na pozivu i izrazila zadovoljstvo što joj je ukazana čast da bude promoter Zrenjanina na ovako velikoj manifestaciji.

Pozdravljajući prisutne i članove ambasade Francuske kao specijalne goste na zvaničnoj prezentaciji našeg grada, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izjavio, da lokalna samouprava osim ulaganja u infrastrukturu, mnogo ulaže i u promociju grada i privlačenju velikog broja kako domaćih, tako i stranih turista. Gradonačelnik je naglasio da su „Dani piva“ postali brend našeg grada i poseta od preko pola miliona gostiju „nas Zrenjanince čine izuzetno ponosnim“ i da će se truditi da manifestacija „Dani piva“ postanu ponos Srbije, ne samo grada Zrenjanina.

 

Dobroj atmosferi na štandu grada Zrenjanina doprineli su muzičari iz našeg grada, dok se na velikom ekranu moglo videti sve ono što karakteriše naš grad, njegovu turističku ponudu, kulturne i sportske manifestacije.

 

 Sajam BGD 57Treći dan sajma bio je posvećen nautičkom turizmu. Prvi se prisutnima obratio kapetan Nikola Spaić iz Kleka koji je govorio o plovidbi vodenim tokovima Srednjeg Banata i šire i razvijanju nautičkog turizma u gradu Zrenjaninu i okolnim mestima. Nakon njega govorio je Krsta Pašković, predsednik Udruženja nautičara "Dunavski propeler" iz Beograda, na temu mogućnosti intenzivnog razvoja Republike Srbije preko angažovanja nautičkih resursa sa posebnim osvrtom na velike mogućnosti nautičkog turizma u Srednjem Banatu. Potom se prisutnima obratio Saša Tabaković, organizator Regate kroz Zrenjanin pod nazivom "Regata reka 2016.". Te godine je grad Zrenajnin bio najbolji domaćin u konkurenciji više mesta. On je detaljno najavio i "Veselu Begejsku regatu" koja će biti organizovana od Žitišta do Zrenjanina za vreme manifestacije "Dani piva 2018.". Aleksandar Krevešić, organizator manifestacije Besplatne škole skutera "Akva bajk" koja je održana na gradskom kupalištu "Peskara" 2017. godine, najavio je i ovogodišnje aktivnosti u Zrenjaninu i Žitištu.

 

Uz zvuke pevačke grupe „Seferini“, zdravicu glumca Prvoslava Zarkovskog i tamburaše Srđana Števina, naši gosti su imali priliku da degustiraju pivo iz mini kraft pivare Vladimira Jovića, sireve "Mlekoprodukta", meze i vino brenda “Šešir nakrivi” iz "Gomexa".

 

100 fotografija sa sajma možete pogledati na našoj FB Stranici Visitzrenjanin

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME