7. FESTIVAL KOBASICE I DOMAĆE RAKIJE „BELOBLATSKA KOBASICA“

7. FESTIVAL KOBASICE I DOMAĆE RAKIJE „BELOBLATSKA KOBASICA
Belo Blato 16. februar 2020.g. 8:00h-18:00h

Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija “7. BELOBLATSKA KOBASICA”, sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održaće se u NEDELJU, 16. februara 2020. godine u Belom Blatu.

Očekivanja organizatora su da će ovogodišnji, 7. po redu festival kobasica i domaće rakije, posetiti rekordan broj gostiju i takmičara, te se očekuje oko 60 takmičarskih ekipa, veliki broj izlagača i preko 10.000 posetilaca manifestacije.

Domaćini će gostima ponuditi sveže pečene kobasice, čvarke, džigericu sa belim lukom, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, sarmu, kiseli kupus, domaću rakiju, vino i raznovrsne domaće kolače.

Centralni događaj manifestacije i osnovni povod za okupljanje svakako je ekipno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica i takmičenje za najbolju domaću rakiju.
Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša i meda, kao i alata i pribora za svinjokolje, starih zanata i slično.
Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom parti šatoru posebno uređenom za ovu priliku, tako da su zabava i dobra atmosfera zagarantovani.

Festival počinje u nedelju (16. februara) u 08 časova otvaranjem prodajnih izložbi, dok je zvanično otvaranje i početak takmičenja zakazano za 11 časova.

Prijave ekipa za takmičenje u pravljenju kobasica vrše se putem linka binmarketing.rs/beloblatskakobasica, a više informacija o takmičenju možete dobiti putem telefona 063 179 76 39.

Kotizacija za takmičenje iznosi 4.000,00 dinara po ekipi.

Organizator manifestacije obezbeđuje
– 5 kg svežeg svinjskog mesa,
– 10 m creva za nadevanje,
– posudu za meso,
– poklon paket i
– uređeno takmičarsko mesto,

Beloblatska kobasica
Flajer Beloblatske kobasice
Beloblatska kobasica
Program manifestacije

Obaveza takmičara da ponesu ručnu mašinu za mlevenje mesa, punilicu za kobasice, začine i pribor za pripremu pečenih kobasica.
Broj mesta je ograničen, a krajnji rok za prijave je 10. februar 2020. godine.
Stručni žiri će tokom festivala ocenjivati tok pripremanja kobasica, estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene kobasice kao i dekoraciju stola i posluženja.

Organizatori manifestacije su „Udruženja kuvara amatera Belo Blato”, MZ Belo Blato i Turistička organizacija grada Zenjanina, marketing i promocija Agencija BIN Marketing, a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Dobro došli, očekujemo Vas U Belom Blatu.

3 Comments

  1. Ovo je manifestacije zbog koje planiram godisnji odmor u januaru. Dolazimo sa prijateljima iz Panceva i sa Visnjicke banje i svaki put se odusevimo. Ovo nema nigde, prava etno prica !

  2. Da da bas je vrhunski provod svake godine jedina zamerka ako je upste imamo je na sam prilaz selu gotovo je nemoguce doci do sela a kamoli se parkirati negde nadam se da je ove godine to nekako bolje organizovano, u selo od 2000 stanovnika dodje 10.000 turista

  3. U jbt pa sad tek videh da do ovog sela vodi samo jedan put znaci tu gde udje 10000 ljudi tu ce i da izadje ista ta masa jos kad svi popiju rakije hahahahaha

Leave a Reply