BANATSKA BAJKA – KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Karavan Banatske bajke u subotu u Tarašu

Manifestacija Banatska bajka održava se ove godine, po treći put u Zrenjaninu od 10. juna do 18. avgusta. Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina i IP Media 023 uz podršku grada Zrenjanina. U toku leta, od ponedeljka do nedelje u planu je oko 70 programa namenjenih svim generacijama.  Programi su tematski podeljeni i počinjaće od  u 20h, osim dečijih, koji počinju u 18h.

U utorak, 04. juna, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za medije povodom manifestacije Banatska bajka, koja će ove godine imati dosta novina u svom programu.

Pres konferencija Banatska bajka 2019
Govornici na konferenciji za medije
Banatska Bajka press 005
Konferenciji za medije Banatska bajka
Pres konferencija Banatska bajka 2019
Maja Pandurov - IP Media
Pres konferencija Banatska bajka 2019
Konferenciji za medije Banatska bajka

O organizaciji manifestacije, njenom novom konceptu i značaju postojanja ovakve manifestacije za grad Zrenjanin govorio je direktor Kulturnog centra Zrenjanin Goran Marinković:

Banatska Bajka press 009
Govornici na konferenciji za medije

O organizaciji manifestacije, njenom novom konceptu i značaju postojanja ovakve manifestacije za grad Zrenjanin govorio je direktor Kulturnog centra Zrenjanin Goran Marinković:

Kulturni centar je pre tri godine dobio na upravljanje Gradsku baštu. Zajedno sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina i IP Media 023 dogovoreno je da se programski unapredi Gradska bašta i oživi prelep prostor. Ove godine je pripremljen bogat program od ponedeljka do nedelje, prilagođen svim generacijama.

O Karavanu Banatske bajke, govorio je Jaroslav Stevanov iz Turističke organizacije grada Zrenjanina

Kroz Karavan želimo da povežemo grad i selo. Do sada smo obišli Belo Blato i Banatski Despotovac. U subotu, 08. juna dovodimo Karavan u Taraš na manifestaciju “Taraške rode”. Naseljena mesta u Banatu su specifična i predstavljaju pravi magnet za one koji žele da ih posete.

Maja Pandurov, koordinator programa manifestacije Banatska bajka je podsetila kakav je program bio prethodnih godina i detaljnije nas upoznala sa ovogodišnjim:

Ove godine program će biti interesantan, prilagođen svim generacijama. Koncepcija je slična, ali sa novinama u programu i lakacijama odžavanja. Pored gradske bašte, deo programa pod nazivom “After večeri” će se tri puta nedeljno održavati na obali Begeja kod “Muzeja piva”. Karavan Banatske bajke je već otpočeo učešćem na manifestaciji Kobasicijada u Belom Blatu, kao učešćem na Pitijadi u Banatskom Despotovcu, a sada nas očekuje poseta Taraša, Orlovata, Farkaždina, Lukićeva i Čente – istakla je Maja.

Banatska Bajka press 001
Govornici na konferenciji za medije

Ponedeljkom ćemo moći da uživamo u filmskim i dramskim večerima. Utorak je rezervisan za vinske priče i filmove. Sredom ćemo uživati u multimedijalnim programima i nastupima Kulturnih centara iz našeg regiona. Četvrtak je predviđen za dečije programe, radionice, predstave, dečije filmove i razne prezentacije. Petkom će nas zabavljati tamburaški orkestar Jo i drugari, a subotom će biti organizovani koncerti zabavne i evergrin muzike. Nedelja je rezervisana za “Aktivni Zrenjanin”, zdrav stil života i prezentaciju sporta – ukratko je prezentovala program Maja Pandurov.

U subotu, 08. juna, u Tarašu održaće se po šesti put manifestacija “Taraške rode”.

Ista šema, ali svaki put sa nekom novinom. Pesnička štafeta, likovna kolonija radionice za decu, predavanja Pokarajinskog sekreterijata za zaštitu prirode, izložba fotografija, obilazak Ulice roda, nastupi KUD – ova iz Bašaida, Novog Miloševa, Novog Bečeja je samo deo koji posetioce očekuje u Tarašu u subotu. Zvanično otvaranje planirano je za popodnevne sate – istakla je predsednica Udruženje građana “Taraške rode” Aleksandra Marovac Tucić.

One comment

  1. Nisam bas sigurna koliko su ovakve manifestacije posecene i koliko to relano inetresuje zrenjanince desavalo se prosle godine da nema nikog osim organizatora

Leave a Reply