Banatska bajka Leto u Gradskoj bašti

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti” održava se po drugi put, ove godine, u autentičnom i prelepom ambijentu Gradske bašte u Zrenjaninu.

U toku leta, u periodu od 05. juna do 19. avgusta, pripremljeno je 66 različitih programa namenjenih svim generacijama.
Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i IP Media 023, uz podršku PerSu-a i pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina.
Program je tematski podeljen po danima, od utorka do nedelje, tako da će svako pronaći nešto u čemu će moći da uživa .

Utorak je rezervisan za vinske priče i muziku.
U realizaciju ovog programa uključila su se udruženja vinara i vinogradara iz čitavog Banata (Orlovata, Aradca, Mužlje, Taraša…).
Biće organizovane i književne večeri, pa će promociju svoje knjige održati, u okviru Banatske bajke, naša spisateljica Milijana Barjaktarević, a predstaviće nam se i “Gradnulički biseri”.

Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti
Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti
Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti
Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti

Multimedijalne večeri na kojima će biti povezani, u jednu priču, pesnici, umetnici, muzičari i kulturno-metnička društva, održavaće se sredom. Takođe će biti priređene i modne revije, koncerti rock n roll bendova, kao i promocije festivala iz regije Banata, poput Rock Village.
Svake srede, Kulturni centar Zrenjanin je pripremio i filmske projekcije koje će se prikazivati od 22h.

Za naše najmlađe sugrađane, program će biti priređen svakog četvrtka uz radionice i animacije Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM.

Deca će moći da uživaju i u pozorišnim predstavama, kao i radionicama škole stranih jezika Big Ben, dečijeg centra Smajli, Škole sporta Čigra…

Kao novina, ove godine, petkom će nam se predstavljati Turističke organizacije iz Srbije.

folklor1
Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti
Orkestar1
Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti

Videćemo šta sve Soko Banja, Ivanjica, Petrovac na Mlavi, Šabac, Valjevo, Osečina, Kikinda, Vršac, Bela Crkva i drugi predeli naše lepe Srbije, a gde Zrenjaninci vole da odlaze, imaju da ponude.
Subotom će biti organizovani koncerti zabavne i evergrin muzike, a nedeljom će nam se predstaviti naseljena mesta sa teritorije grada Zrenjanina, ali i opštine Banata.

Upoznaćemo se, kroz priču, sliku i gastronomsku ponudu sa opštinama Sečanj, Žitište, Novi Bečej, Srpska Crnja…