BANATSKA PAORSKA TORBA NA SAJMU TURIZMA NA GOLIJI

Sajam seoskog turizma, treći put za redom, održan je na na planini Golija, u selu Rudno, 25. и 26. jula 2019. godine, u organizaciji Turističkе organizacijе Кraljeva uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Sektora za ruralni razvoj, Poljoprivrede savetodavne i stručne službe Republike Srbije, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja.

 

Ova manifestacija ima za cilj da pospeši razvoj seoskog turizma u ruralnim područjima i da pomogne da se široj javnosti predstave turistički potencijali Srbije.

Učešće na ovoj manifestaciji i promocija gradova i opština sa područja delovanja svake Poljoprivredne stručne službe, je ujedno i prilika da se još više unapredi saradnja sa lokalnim samoupravama.

Poljoprivredne stručne službe potpomognute turističkim organizacijama iz 45 opština sa teritorije Republike Srbije predstavili su na štandovima sve ono što krasi njihove opštine, a tiče se seoskog turizma. Bilo je tu tradicionalnih jela, orginalnih suvenira, kao i ponuda smeštajnih kapaciteta u ruralnim područjima.

Izlagački prostor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin bio je popunjen tradicionalnim banatskim đakonijama (štrudle sa rogačom, rezanci sa makom, pogačice sa čvarcima), domaćim vinima, kao i čuvenom rakijom od duda koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, te je pobrala sve simpatije prisutnih!

„Banatska paorska torba“ izazvala je interesovanje mnogobrojnih gostiju na sajmu. Veliko hvala Biljani Popadić iz Udruženja žena Orlovat na pomoći oko prezentacije i promocije!

Grad Zrenjanin na Sajmu predstavili su Milinko Sinđić iz Poljoprivredne stručne službe i Jaroslav Stevanov iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Tradicionalni suvenir iz Zrenjanina bio je apsolutni šampion na 3. Sajmu seoskog turizma u Rudnu, na Goliji, u konkurenciji 45 gradova i opština iz Srbije!

Leave a Reply