Cvetna pijaca posle dve godine ponovo u Zrenjaninu

Posle jednogodišnje pauze na zrenjaninskom Trgu slobode ponovo je održana manifestacija „Cvetna pijaca“ u organizaciji Turističke organizacije grada Zrenjanina a nešto više o ovogodišnjem festivalu, za portal volimzrenjanin.com rekao je direktor Turističke organizacije, Zoran Ljubotina:

Pre svega želim da se zahvalim vama medijima, koji ste došli da ispratite ovaj prelep događaj koji zajedno organizuju Grad Zrenjanin i Turistička organizacija gde mi na ovaj način promovišemo jedan novi vid turističke ponude, jedan novi potencijal.

Ponosni smo na to da danas na Trgu slobode imate preko 50 izlagača cveća a ta brojka će biti i veća jer izlagači non stop pristižu jer podsećam da ovaj festival traje naredna 3 dana, dakle do srede a ove godine mogu da se pohvalim da imamo izlagače od Vranja do Horgoša i iako nam ovo vreme i ovaj hladan april ne ide na ruku veoma sam zadovoljan i brojem izlagača ali i posetilaca.

cvetna pijaca zrenjanin 2022 046
Zoran Ljubotina, dorektor TOZa

Mi se trudimo da svake godine plasiramo neke nove turističke ponude a između ostalog plasiramo i ovakav vid promocije našeg grada a ovo je jedna lepa priča i dešavanje na glavnom gradskom trgu koja je idealna prilka da se okupi veliki broj naših sugrađana ali i gostiju, zaključio je Zoran Ljubotina.

Izvor: Portal volimzrenjanin.com

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »