DRUGI INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA I 21. BANATSKE VREDNE RUKE

„InternacionalnI banatskI festivala vina” održaće se, ove 2021. godine po drugi put, 24. juna, u Zrenjaninu, u Karađorđevom parku. Program, koji je nešto drugačije koncipiran – bez takmičarskog dela, obuhvatiće prodajnu izložbu i degustaciju vina, stručna predavanja i kulturno-umetnički program.

Na štandovima, koji se nude bez nadoknade, predstaviće nam se vinarije, proizvođači vina, hrane i vinarske prateće opreme. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće Milica Dosković vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac „Veliki teatar Jagodina”, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina  „Filigrani“, Kulturno-umetnička društva „Gik – Banat Pionir“ i „Đerđef“ iz Zrenjanina, kao i „Lola“ Perlez- Stajićevo i „Bid bend“ Gagić i prijatelji.  Stručna predavanja оdvijaće se u prostorijama Javne ustanove „Sportski objekti”.

Istog dana, na istom mestu, održaće se i „Banatske vredne ruke”, manifestacija koja je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva i koja je, zbog svoje veličine i značaja, uvrštena u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin, uz učešće velikog broja udruženja i aktiva žena.

Program će trajati od 10 do 20 časova, a svečano otvaranje obe manifestacije predviđeno je za 11 časova.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina,  Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JP „Sportski objekti“, pokrovitelj je grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije kompanija Gomex i Barcino Tours.  

Leave a Reply