KARAVAN BANATSKE BAJKE 19.08. U TARAŠU

Karavan manifestacije „Banatska bajka” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanina i IP Media 023 biće održan ove nedelje u naseljenom mestu Taraš.

Taraš je mesto prvenstveno prepoznatljivo po rodama, pa im svake godine prirede proslavu i manifestaciju „Dani Taraških roda“. Pored roda, Taraš se može pohvaliti viševekovnom istorijom postojanja, kao i činjenicom da je njihovo selo zanimljivo filmskoj industriji. Ovde je snimljeno nekoliko ostvarenja domaće kinematografije, između ostalog i „Salaš u malom ritu“. Slava sela je Preobraženje, a u okviru proslave možete se oprobati u takmičenju „Taraški kotlić“.

banatska bajka taras 2021
Direktorica Banje Rusande dr Zorica Ćulibrk, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor TOZ Zoran Ljubotina

U četvrtak 19. avgusta sa početkom u 20h posetioci i domaćini će moći da uživaju u kulturno – umetničkom i zabavnom programu. Nastupaće „Bid Bend“ Gagić i prijatelji i profesor Ivica Petrov i Đorđe Damjan sa „Muzikom svih generacija”, Mile Markov, hroničar sela, deca recitatori iz OŠ „Svetozar Marković Toza“, Saška Marovac, UG „Taraške rode“, Saša Tolmač, Udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i Karate klub Taraš.   

Leave a Reply