KORZO FEST 4. VIKEND – VIKEND LJUBAVI

Četvrti vikend Korzo festa, 26. i 27. jul protekli su u znaku ljubavi.

Za sve one koji vole slatkiše, samostalna zanatska radnja „Bombonica“ se potrudila da zasladi ovaj vikend i svojim širokim asortimanom ispuni zahteve i najstrastvenijih  ljubitelja svilenih bombona,  ćeten alve, lizalica…

Ljubitelji životnja i prirode „Zelene šape“ i Udruženje „Beta“ iz Zrenjanina su na svojim štandovima ispred Robne kuće u petak i u subotu,  promovisali ljubav prema prirodi i životinjama, i trudili se da ukažu sugrađanima koliko je problem napuštenih životinja važan. Ličnim primerom i edukacijom podigli su svest ljudi o ovoj temi.  Najmlađima su ovi štandovi bili najinteresantniji, jer su mogli da se poigraju sa macama i kucama, da daju donaciju za njihovo zbrinjavanje i da se dogovore oko udomljavanja. Citirajući Mahatmu Gandija:  “Veličina i moralni napredak naroda može se meriti po tome kako postupaju sa životinjama.”, volonteri ovih udruženja poručuju da veruju da je učenje dece da vole i poštuju životinje ključ za rešavanje svih problema.

I ovog vikenda kod Robne kuće umetnik Viorel Flora je svoju inspiraciju za crtanje sa mališanima pronašao baš u temi LJUBAV.

Proizvodi domaće radinosti vrednih ruku naših sugrađanki upotpunili su plato ispred Dunav osiguranja. Posetioci su mogli videti i kupiti suvenire, nakit, mašnice za kosu, dekupaž na raznim predmetima, proizvode od pletiva….

Ispred biblioteke u petak 26. jula sa početkom u 20 časova održao se muzičko-poetski kolaž u kom su učestvovali:  Mihajlo Mladenović, gitara, Maša i Darija Popović, članice Hora Supernova, a poetske tekstove po izboru čitala je mr Branka Jajić.

Na platou ispred vodotornja, ljubav prema plesu i muzici sa nama su podelile članice baletskog studia „Delfina“ – uzrasta od 3 do 18 godina, koje su  izvele moderan balet u koreografiji  profesionalne balerine Brankice Bošnjak i pomoćnih trenera Dunje Dimić i Katarine Ratić.

U večernjem programu od 22 časa na bini kod vodotornja održan je Koncert grupe Apsolutno romantično. Već dobro poznati svim zrenjanincima, svojim prepoznatljivim stilom i ovog puta su uspeli da nas i razneže i razmrdaju svojim repertoarom. Kako kažu za sebe njihov cilj je da šire pozitivne vibracije, ljubav i sreću, što su ovoj toploj večeri u potpunosti uspeli.

U subotu 27.jula od 20 časova, na bini kod vodotornja nešto više na temu ljubavi pričala nam je  Sloboda Katanic, master psiholog i psihoterapeut pod supervizijom. Zanimljivo predavanje pod nazivom “Sve te ljubavi” je imalo za cilj da nas upozna sa različitim vrstama ljubavi kao i sa onim što se dešava kada postoji mogućnost da se ljubav izgubi (kompleksnom emocijom koja se zove ljubomora).  

Po završetku predavanja, od 22 časa Akustik duo „Francuska sobarica“ –  dvojica iskusnih i vrsnih muzičara: Igor Dunđerski i Nenad Božić, ulepšali su ovo subotnje veče svirajući obrade poznatih ljubavnih pesama na svoj, originalan način. 

Leave a Reply