Претрага
Close this search box.

Kulturni centar Zrenjanin

Kulturni centar Zrenjanina je ustanova kulture koja svoje programske aktivnosti organizuje, realizuje i stvara kulturne sadržaje u okviru muzičkih, pozorišnih, filmskih, izložbenih, dečjih, tribinskih i multimedijalnih programa. Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža.

Jedinstvenost i prepoznatljivost u odnosu na druge ustanove kulture, realizacija velikog broja kvalitetnih programa, aktivnosti, projekata, festivala i sajamskih manifestacija, njegova su prepoznatljivost. Inicirao je izradu Lokalnog akcionog plana za mlade i učestvovao u formiranju Kulturne mreže Vojvodine.

Svake godine realizujemo i nekoliko značajnijih projekata. Formiranje Gradskog dečjeg hora u okviru projekta „Studio za muziku“, inteziviranje razvoja sopstvene muzičke produkcije, projekat „Stripolis“ (od strane kritike uvršten u 10 najznačajnijih umetničkih ostvarenja, u toj oblasti, u 2009. godini), Likovni salon 30X30, Foto salon „Grad okom kamere“, organizacija Međunarodnog horskog festivala „Cantemus“ u saradnji sa Internacionalnim muzičkim centrom Zrenjanina, multimedijalni projekat „Istorija zrenjaninskog rokenrola“ u okviru kojeg je objavljeno duplo CD izdanje (39 muzičkih numera autora i izvođača koji su stvarali zrenjaninsku rokenrol scenu), štampana publikacija (zbirka intervjua) i DVD izdanje (dokumentarna emisija) pod nazivom „ZROK 50 godina“ u kojima su date slike jednog grada i područja sa veoma razvijenom muzičkom kulturom i presekom njegove ne samo muzičke već celokupne kulturne scene tog vremena, samo su neke od izuzetno zapaženih programskih aktivnosti.

Kulturni centar Zrenjanin

Pod sloganom „Kreiraj kulturu“ ostvarena je saradnja sa velikim brojem umetničkih asocijacija, udruženja i pružena podrška velikom broju individualnih i grupnih inicijativa.

Kulturni centar Zrenjanina omogućio je da se predstavi raznovrsna kulturna ponuda i kulturni izrazi koji doprinose stvaranju specifičnih urbanih scena i svih vidova kulturnog izražavanja u gradu. Sa Umetničkom asocijacijom Zrenjanina realizuje se projekat „Kontrolisano ludilo“ (graffiti jam), u saradnji sa „Banathardkor zadrugom“ organizuje se „Zrenjaninski antifašistički festival“. U saradnji sa Kulturnim frontom iz Beograda organizovali smo Regionalni festival alternativne kulture – Refrakt nudeći alternativne programe i kulturne sadržaje. U okviru projekta „Stripolis“ održani su i Strip festivali, koji su zajedno sa objavljivanjem časopisa „Stripolis“ – časopisa autorskog i internacionalnog stripa, najznačajniji kulturni događaji u Zrenjaninu.

Pored primarne delatnosti u kulturi, Kulturni centar Zrenjanina pruža usluge izdavanja prostora, tehničke opreme, ugostiteljske suluge, kao i usluge marketinga i organizacije sajmova, izložbi, salona i velikog broja gradskih manifestacija.

Kontakt
Zrenjanin, Narodne omladine 1
Tel. +381 23 566 712, Fax +381 23 562 931
kczr@kczr.orgkczr@kczr.org
www.kczr.org

kulturni-centar-zrenjanin

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *