MAGIČNI ZRENJANIN U ŠARENICI !

Turistička organizacija grada Zrenjanina sa svojim prijateljima i saradnicima imala je, 2. februara 2020. godine u RTS studiju na Košutnjaku u Beogradu, veoma zapaženu promociju. Tom prilikom je predstavila svoje planove za ovu godinu, ali se osvrnula i na uspehe u prethodnoj.

Kolaž zanimljivih priloga i žive reči nikoga nisu ostavile ravnodušnim, kako gledalaca u studiju i prisutnih na snimanju, tako i uredništvo gledane emisije.

Prijatelji iz Asocije žena Orlovat sa „Banatskom paorskom torbom“ pobrali su simpatije svih prisutnih koji su uživali u banatskim đakonijama naših vrednih domaćica iz ovog veoma lepog banatskog sela. Predsednica Udruženja pozvala je sve prisutne, kao i gledaoce „Šarenice“ da posete njihovu tradicionalnu manifestaciju „Dani Uroša Predića“.

Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1
Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1

Operska umetnica iz našeg grada Milica Dosković je zagrejala mnoga srca u publici svojim glasom otpevavši splet starogradskih pesama, na koje je publika veoma lepo reagovala isprativši je dugotrajnim aplauzom.

Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1

Mađioničar Hari Magnus je svojim trikom izmamio osmehe i aplauze publike u studiju najavivši Miću Popovića iz kluba vinara koji nas je upoznao sa prvim vinskim festivalom u Banatu.

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina se osvrnuo na veoma uspešnu 2019. godinu najavivši za ovu godinu još više manifestacija i događaja sa fokusom na biciklizam i lovni turizam.

Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1

Ponosni smo na 2019. godinu. Napravili smo jedan dobar proboj i odličnu situaciju za 2020, a sve zahvaljujući podršci grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića. Pored brojnih manifestacija, odrađene su i promocije grada i naše najpoznatije manifestacije Dani piva u Herceg Novom i Temišvaru. Postajemo prepoznatlji po bajk turizmu, zahvaljujući saradnji sa Udruženjem EvroVeloPark Banat. Zajedno sa gradom Zrenjaninom i Mesnom zajednicom Belo Blato pripremamo Festival kobasice i domaće rakije u Belom Blatu, naselju koje broji svega 700 stanovnika, a u toku manifestacije ugosti oko 10.000 posetilaca.

Zrenjanin Sarenica RTS 16
Emisija Šarenica, RTS 1
Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1

Naši prijatelji i saradnici iz Kulturnog centra Zrenjanina takođe su predstavili turističke i kulturne potencijale našeg grada. Direktor Goran Marinković predstavio je novi vizuelni identitet Kulturnog Centra sa posebnim naglaskom na adaptaciju i rekonstrukciju, istakavši pritom i uspešnu realizaciju kulturnih programa.

Kulturni centar organizuje tokom cele godine različite programe. Prošle godine organizovano je i realizovano više od 500 programa, tokom kojih je Kulturni centar posetilo oko 120.000 ljudi. Svake godine idemo korak dalje. Cilj u 2020.g. je da unapredimo programe iz 2019.g, ali i da stvaramo nove projekte. Prošle godine smo usvojili projekat „Novi vizuelni identitet Kulturnog centra” koji ćemo, nadamo se, uz pomoć grada Zrenjanina i Kluba prijatelja KC realizovati i na taj način postati moderniji i vidljiviji.

Slikar Branko Djukić je najavio festival „Stripolis“, jedan od bisera programskih sadržaja Kulturnog centra, dok je Pedja Papić iz foto kluba CD13 predstavio rad ovog našeg renomiranog kluba dok su studio ukrašavale upravo fotografije članova tog kluba.

Kustos i istoričar umetnosti Dejan Vorgić upoznao je širi auditorijum sa značajnim jubilejom – 200 godina od izgradnje prve faze zidanja nekadašnje Županijske palate, koji ove godine proslavlja naša Gradska kuća i time zainteresovao sve gledaoce da dodju da je posete.

Novinar Branka Jajić je predstavila svoju novu knjigu „Podnebesje“ i na njen osoben način ispričala kako je nastalo ovo literarno delo. Povodom 100 godina rvanja trener Vojislav Trajković i mladi rvač David Molnar predstavili su gledaocima naš najtrofejni sport dotakavše se svih osvajača medalja i pokazali da je Zrenjanin zaista grad sporta!

Igrom i pesmom iz Banata i Šumadije članovi KUD-a Pionir su oplemenili prostor u studiju i sve prisutne ostavili bez daha. Od prisutnih organizatora i članova ekipe RTS-a Turistčka organizacija je dobila sve pohvale uz želju i obećanje da će biti dragi gosti našeg grada već na leto.

Sve fotografije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

foto: Predrag Papić

Zrenjanin Sarenica RTS 09
Emisija Šarenica, RTS 1
Zrenjanin_Sarenica_RTS
Emisija Šarenica, RTS 1

Leave a Reply