MANIFESTACIONE KUĆICE OPLEMENILE TRG SLOBODE

Deca su probudila Zrenjanin i proleće u njemu

Zrenjaninci su imali priliku da, u subotu, 06. aprila na Trgu slobode, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu u kojem su učestvovali dečiji horovi, plesne grupe i animatori, kada je počela manifestacija „Buđenje proleća”.

U svojevrsnom „Prolećnom buđenju grada“, u organizaciji grada Zrenjanina i uz podršku Turističke ogranizacije grada Zrenjanina i Kulturnog centra Zrenjanin nastupilo je više od 700 dece, koja su svojim osmesima, igrama i pesmom probudila grad.

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić svečano je otvorio manifestaciju „Buđenje proleća” i istakao da je ova događaj od izuzetnog značaja za grad Zrenjanin i pozvao sve na završnu žurku u petak 12. aprila.

Deca su probudila Zrenjanin i proleće u njemu
Pun pogodak, nove manifestacione kućice
Budjenje proleca Zrenjanin2019 025
pripreme mališana pred nastup

– Mislim da nema lepše slike našeg grada od današnje. Učestvuje rekordan broj dece, više od njih 700 i upravo su oni naš najveći i najlepši ukras. Želim da ova manifestacija nastavi da se održava svake godine i da se okupljamo u što većem broju, a sve vas pozivam i na veliku, završnu žurku koja će se održati u petak, 12. aprila – izjavio je Radišić i zahvalio se svim balerinama, članovima horova, KUD-ova, vrtićima i školama čija deca su učestvovala u ovom zanimljivom programu. Na trgu smo mogli sresti klovnove i animatore, a za decu su bili postavljeni tobogani i tramboline.

Budjenje proleca Zrenjanin2019 131
Hor "SUper nova"
Budjenje proleca Zrenjanin
KZOT "Moja sosa"
Budjenje proleca Zrenjanin
OSŠ "9. maj" Zrenjanin

Nakon svečanog otvaranja, nastupio je Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanin, a potom su atmosferu učinili još lepšom nastupi Baletske škole „Dimitrije Parlić” – odeljenje u Zrenjaninu, Muzičkog zabavišta „Sanjalice”, Horova „Vila” i „Crvenkapa”, Kolorino Stvaralaštva, Pop rock hora „SuperNova”, KUD „Pionir”, GPK „Free dance“, Škole „9. maj”, Centra za igru Zrenjanin, Centra za očuvanje tradicije „Moja sosa” i Kulturnog centra „Svetozar Marković”.
Uporedo s programima na bini, publiku su zabavljali već poznati „Haos Animatori” – džin na štulama, klovnovi i Diznijevi junaci. Izveli su „balon šou”, plesne koreografije, „Lampion želja”, oslikavanje po licu…

Budjenje proleca Zrenjanin
Nov ukras Trga slobode

Sam Trg je bio oplemenjen novim, manifestacionim kućicama, dekorisanim prolećnim bojama i cvećem, koje je grad Zrenjanin, a na inicijativu Turističke organizacije grada Zrenjanina, izradio od sredstava za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala u 2018. godini, koja su odobrena od Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam.

Zahvaljujući, upravo ovim kućicama, zaklonjeni od vetra, svoju bogatu ponudu izložili su naši proizvođači suvenira: Etno udruženje „Bagljaš”, Udruženje „Melenački talenti”, Miladin Milosavljević, Silvester i Jasna Filipović, Eko sapun, Udruženje „Žad“, Udruženje „Ulaz”, Radionica „Matić“ i „Bombonica“ iz Čuruga.

U večernjim časovima nastupio je bend „Queen Real Tribute Band”, sastav koji je u svetskim razmerama ocenjen kao jedan od najuspešnijih u izvođenju muzike i oponašanju nastupa legendarnog Fredija Merkjurija i sastava „Kvin”.

Ovaj fenomenalni bend, osnovan još davne 2006. godine, ispunio je obećanje I pružio dobar provod za sve ljubitelje roka i legendarnog Fredija Merkjurija.

Manifestacija „Buđenje proleća” biće nastavljena i tokom narednih dana, sve do petka, 12, aprila. Svakodnevno, počev od nedelje, 7. aprila, u 17 časova, na istoj bini na Trgu slobode, predstaviće se mini-koncertima sve grupe i ansambli koji su  učestvovali u subotnjem programu.

Budjenje proleca Zrenjanin
Queen real tribute band

KOMPLETAN PROGRAM BUĐENJA PROLEĆA OD 08.04. DO 12.04.2019.

2 Comments

  1. Ne znam koliko ja para dato na ove kucice ali mogli ste bar da ih ofarbate ovako ce trajati godinu dve i dvodjenja mislite o tome

Leave a Reply