MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA U BEOGRADU

Zrenjaninski sport i turistička ponuda grada Zrenjanina predstavljeni su na ovogodišnjem Sajmu sporta

Međunarodni sajam sporta, osmi po redu održan je od 22. do 24. novembra u Beogradu, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i BeoExpo sistema, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Sajam, pod sloganom „ SAJAM SPORTA SPAJA SVE(T) “, otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je obraćajući se stotinama prisutnih učesnika manifestacije, bivših, aktuelnih i budućih sportista i gostiju, podsetio na značaj ove manifestacije, ali i sporta uopšte u životu pojedinca, društva, države.

Prisutnima su se, na otvaranju, obratili  i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Medjunarodni Sajam sporta Beograd 01
SAJAM SPORTA BEOGRAD 2019

Sportski savez Zrenjanina je, četvrtu godinu za redom, učestvovao na sajmu sporta u Beogradu, zajedno sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina, zrenjaninskom Javnom ustanovom „Sportski objekti“ i Crvenim krstom.

Štand je bio izuzetno posećen i izazvao je veliko interesovanje posetilaca što potvrđuje da je Zrenjanin grad sporta, te da sportski turizam ima značajnu ulogu u razvoju samog grada.

Medjunarodni_Sajam_sporta_Beograd
SAJAM SPORTA BEOGRAD 2019
Medjunarodni_Sajam_sporta_Beograd
SAJAM SPORTA BEOGRAD 2019

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Zrenjaninski štand posetili su i naši vrhunski sportisti – stonoteniser Ilija Majstorović, rvači Viktor i Mate Nemeš, kao i mnogi drugi.    

Sajam sporta, koji je ove godine okupio hiljade zainteresovanih za više od 60 sportova i sportskih disciplina, predstavnike teritorijalnih i nacionalnih granskih sportskih saveza i najznačajnijih sportskih i obrazovnih institucija u zemlji, osmišljen je kao podsećanje na sportske rezultate koje je Srbija ostvarila u tekućoj godini, kao promocija sportova i novih sportskih veština, kao informisanje i edukovanje zainteresovanih posetilaca, sve uz obilje zabavnih dešavanja.

Leave a Reply