Najavljen IX Festival „Beloblatska kobasica“

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, beloblaćanskom, devetom Festivalu kobasice, koji će svečano biti otvoren u subotu, 4. februara u Belom Blatu, u 11 časova.

Na konferenciji su govorili Rajko Kapelan, pomoćnik gradonačelnika, Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš, predsednik OO manifestacije.          

Kapelan je pozvao sve zainteresovane da posete Belo Blato i jednu od najmasovnijih, najlepših i najorganizovanijih manifestacija „Beloblatska kobasica“ predstojećeg vikenda, 4. i 5. februara, ističući da je grad Zrenjanin jako ponosan na nju i da će uvek pomagati u organizaciji ove manifestacije.

Prošle godine manifestaciju je posetilo oko 30 000 posetilaca, te se ove godine očekuje da se ovaj rekord obori.

Sanja Petrović se zahvalila Gradskoj upravi grada Zrenjanina i gradonačelniku Simu Salapurina na podršci u organizaciji ove manifestacije, koja iz godine u godinu raste kako po broju posetilaca, tako i u vizuelnom identitetu.

U ime Organizacionog odbora manifestacije prisutne je pozdravio Miroslav Markuš, koji nas je ukratko upoznao sa prgramom manifestacije (http://binmarketing.rs/program-i-satnica-gastro…/), koja je već sada poprimila međunarodni karakter. Očekuju se gosti iz Slovačke, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, kao i iz cele Srbije.

Posetioce, oba dana očekuje bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program. Prvog dana goste će zabavljati muzički bend Garavi sokak, a drugog dana bend Čoka lav i dva jelena.

Zahvaljujući uvrštenju u manifestacije od značaja za grad pre nekoliko godina, u organizaciju su se uključila i Turistička organizacija grada Zrenjanina, pa i sam grad Zrenjanin. Samim tim je Festival „Beloblatska kobasica” podignut na viši nivo. Za marketing i promociju je zadužena Agencija BIN Marketing. Pomoć u realizaciji manifestacija i ove godine će pružiti volonteri Crvenog krsta i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Dobro došli, očekujemo Vas Belom Blatu.