Najavljen IX Festival „Beloblatska kobasica“

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, beloblaćanskom, devetom Festivalu kobasice, koji će svečano biti otvoren u subotu, 4. februara u Belom Blatu, u 11 časova.

Na konferenciji su govorili Rajko Kapelan, pomoćnik gradonačelnika, Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš, predsednik OO manifestacije.          

Kapelan je pozvao sve zainteresovane da posete Belo Blato i jednu od najmasovnijih, najlepših i najorganizovanijih manifestacija „Beloblatska kobasica“ predstojećeg vikenda, 4. i 5. februara, ističući da je grad Zrenjanin jako ponosan na nju i da će uvek pomagati u organizaciji ove manifestacije.

Prošle godine manifestaciju je posetilo oko 30 000 posetilaca, te se ove godine očekuje da se ovaj rekord obori.

Sanja Petrović se zahvalila Gradskoj upravi grada Zrenjanina i gradonačelniku Simu Salapurina na podršci u organizaciji ove manifestacije, koja iz godine u godinu raste kako po broju posetilaca, tako i u vizuelnom identitetu.

U ime Organizacionog odbora manifestacije prisutne je pozdravio Miroslav Markuš, koji nas je ukratko upoznao sa prgramom manifestacije (http://binmarketing.rs/program-i-satnica-gastro…/), koja je već sada poprimila međunarodni karakter. Očekuju se gosti iz Slovačke, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, kao i iz cele Srbije.

Posetioce, oba dana očekuje bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program. Prvog dana goste će zabavljati muzički bend Garavi sokak, a drugog dana bend Čoka lav i dva jelena.

Zahvaljujući uvrštenju u manifestacije od značaja za grad pre nekoliko godina, u organizaciju su se uključila i Turistička organizacija grada Zrenjanina, pa i sam grad Zrenjanin. Samim tim je Festival „Beloblatska kobasica” podignut na viši nivo. Za marketing i promociju je zadužena Agencija BIN Marketing. Pomoć u realizaciji manifestacija i ove godine će pružiti volonteri Crvenog krsta i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Dobro došli, očekujemo Vas Belom Blatu.

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »