NAJAVLJENI 34. DANI PIVA !

Press_Danipiva2019-12
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !

Ovogodišnji Dani piva održavaju se od 26. avgusta do 01. septembra. Uvršteni su na mapu evropskih festivala i jedina su manifestacija pića iz Srbije koja se našla na ovoj mapi. Ovo je samo jedna u nizu potvrda kvaliteta i značaja ove manifestacije za naš grad.

Na konferenciji za medije, koja je održana u sredu 21. avgusta, a povodom predstojećih 34. Dana piva, o bogatom programu govorili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, PR manifestacije Aleksandra Đukić, Zoran Kiki Lesendrić, frontmen nekadašnjih Pilota, Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije i Fedor Vrtačnik, dirigent i aranžer novosadskog Big Benda.

Press Danipiva2019 8
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !
Konferencija za novinare 34. Dani piva Zrenjanin
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !
Konferencija za novinare 34. Dani piva Zrenjanin
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !

Gradonačelnik Čedomir Janjić je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalio se gostima koji su došli da zajedno sa njim najave manifestaciju Dani piva, koja se ove godine održava po 34. put, na 40 lokacija. Istakao je da su Zrenjaninci veoma ponosni na ovu manifestaciju i na to što i drugi prepoznaju njen kvalitet, čemu svedoči broj od pola miliona ljudi koji posete manifestaciju za sedam dana. Najavio je sedmodnevi spektakl sa, do sada, najboljim gostima i izvođačima sa naše estrade. Rekao je da će Zrenjanin, kao i do sada biti dobar domaćin i nada se, ukoliko nas vreme posluži, obaranju ovog rekorda.

Zoran Ljubotina je istakao da su Dani piva kruna našeg rada u godinu dana i dodao da je sve dobro pripremljeno, kako bi bili reprezentativni, ali i primer drugima koji organizuju nešto slično. Podsetio nas je da je odrađena promocija u Temišvaru i Herceg Novom i da se očekuju gosti i iz ovih gradova.

Kiki Lesendrić je izrazio zahvalnost što je ponovo pozvan da bude gost na Danima Piva, jer je Zrenjanin grad rock n’ roll -a. Smatra da je ovogodišnji program fenomenalan, pošto dolazi puno bendova, što znači muzika za različite ukuse.

Velike koncerte na Trgu slobode sada već po tradiciji, otvara Zrenjaninska filharmonija, u četvrtak, 29. avgusta. Ove godine Zrenjaninska filharmonija će održati 2 koncerta, od kojih će jedan direktno prenositi Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine.

Konferencija za novinare 34. Dani piva Zrenjanin
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !

Fedor Vrtačnik se zahvalio na pozivu i istakao da je ovo jedna od retkih manifestacija koja promoviše kulturu, pored ekstradnog dešavanja. Dodao je da je veliki izuzetak što će se dva ovako velika događaja desiti na ovakvoj manifestaciji i da je to veoma važno za grad Zrenjanin, ali i celu državu.

Roman Bugar se zahvalio gradonačelniku Janjiću što je podržao poduhvat da se ove godine održe dva koncerta Zrenjaninske filharmonije. Na prvom koncertu, bisera klasične muzike, dirigent Mikica Jeftić će nas voditi u svet simfonijske muzike, a solisti Vasa Stajkić, Pamela Kiš Ignjatov i Višnja Popov u svet opere. Na predlog dirigenta novosadskog Big Benda, na drugom koncertu nastupiće dame Evrovizije Jelena Tomašević, Bojana Stamenov, Saša Janković i Nevena Božović. One će nam zajedno sa Big Bendom pevati bisere domaće i strane pop muzike.

Konferencija za novinare 34. Dani piva Zrenjanin
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !
Press Danipiva2019 18
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !
Press Danipiva2019 28
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !

U petak, 30. avgusta, na Trgu slobode nastupa estradna umetnica Lepa Brena, a u nedelju 01. septembra Crvena jabuka.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije na Žitnom trgu, u utorak, 27. avgusta, u 21 čas, nastupiće Đorđe David, a zatim Alen Islamović. Svih narednih večeri, na centralnoj lokaciji “Dana piva”, održavaće se po dva koncerta, u terminima od 21 i 23 časa. Nastupiće Kiki Lesendrić, Zana, Amajlija, Halid Bešlić…

Od pratećih događaja ističe se takmičenje u kuvanju riblje čorbe, 36. po redu “Zlatni kotlić” i 12. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, na Trgu slobode, u sredu, 28. avgusta, od 18 časova uz učešće brojnih gostiju. U isto vreme održava se i festival tradicije i kulture Republike Mađarske.

Pripremljen je i bogat sportski i dečji program, a posetioci Gradske bašte imaće priliku da pogledaju i nekoliko pozorišnih predstava. Kao i svake godine, “Dane piva” najaviće povorka fijakera, koja će se kretati gradom u ponedeljak, 26. avgusta, i pozivati naše sugrađane da posete manifestaciju. 

Press Danipiva2019 53
NAJAVA 34. DANA PIVA U ZRENJANINU !

Leave a Reply