Najavljeni 36. Dani piva

Ovogodišnji Dani piva, 36. po redu održavaju se od 25. do 29 avgusta i ove godine će trajati 5 dana na mnoštvo lokacija u gradu sa bogatim programom. Pored koncerata, održaće se i sportski program na Trgu slobode i na peskari, dečijim u Gimnazijskoj ulici i Plankovoj bašti, kulturno umetničkim takođe na Trgu slobode…

Na konferenciji za medije, koja je održana u ponedeljak 23. avgusta, o bogatom programu govorili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, direktor vojvođanskog simfonijskig orkestra i Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar, tenor svetskog glasa Bela Mavrak, član grupe Divlje jagode Sead Lipovača, osnivač „Black“ Metallica tribjut benda Steva Mesaroš, frontmen Abba tribjut benda Boško Đelilović Bole.

Gradonačelnik Simo Salapura je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalio se gostima koji su došli da zajedno sa njim najave manifestaciju Dani piva. Istakao je da nas očekuje bogat kulturno-umetnički, sportski, dečiji program, mnoštvo koncerata i da je siguran da će svaka porodica naći ono što će joj biti zanimljivo. Rekao je da će Zrenjanin, kao i do sada biti dobar domaćin i uputio je apel svim posetiocima da se pridržavaju aktuelnih epidemioloških mera.

dani piva press 039
Konferencija za novinare 36. Dani piva

Zoran Ljubotina je rekao da očekuje puno gostiju sa strane i uveren je da će se nadoknaditi ono što je propušteno prethodne godine, odnosno neodržavanjem manifestacije, zahvaljujući bogatim programom odnosno koncertima na Trgu slobode i Žitnom trgu, ali pratećim programom, kao što su Međunarodni festival folklora „Lala“, dečijim, sportskim, dramskim programom.

dani piva press 032
Konferencija za novinare 36. Dani piva
dani piva press 044
Konferencija za novinare 36. Dani piva

Sead Lipovača se zahvalio na pozivu i poručio je građanima Zrenjanina i gostima da mogu očekivati svetski koncert benda koji dolazi sa Balkana.

Velike koncerte na Trgu slobode sada već po tradiciji, otvara Zrenjaninska filharmonija. Ove godine Zrenjaninska filharmonija će održati 2 koncerta. Za prvi, u četvrtak 26. avgusta, izabrali su, kako je najavio Roman Bugar, latino, brazilsku, špansku, argentinsku muziku pod dirigrntskom palicom Aleksandra Kojića i uz zrenjaninskog svetskog solistu Belu Mavraka.

Bela Mavrak je rekao da mu je izuzetna čast što će opet nastupati sa Zrenjaninskom filharmonijom i da će mu uvek u pamćenju ostati slika iz 2018.g. kada je prvi put nastupao na istom mestu i kada se okupilo više od 20.000 ljudi na jednom mestu da isprati taj događaj.

dani piva press 038
Konferencija za novinare 36. Dani piva
dani piva press 053
Konferencija za novinare 36. Dani piva

Uz filharmoniju, u petak će nastupati ABBA tribjut bend i Metallica tribjut bend, kao novi projekat zrenjaninske filharmonije, ali i pomenutih bendova, koji će se sigurno nastaviti i narednih godina.

Kao i svake godine, „Dane piva” najaviće povorka fijakera, koja će se kretati gradom u utorak, 24. avgusta, i pozivati naše sugrađane da posete manifestaciju. 

Leave a Reply