Otvorena „CVETNA PIJACA“ u centru grada

Prodajna izložba cveća, zrenjaninska „Cvetna pijaca“ otvorena je na početku glavne gradske ulice, ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića kod vodotornja i trajaće do 08. oktobra. Posetioci će tokom ova tri dana, u periodu od 8 do 19 časova, moći da vide i kupe najraznovrsniju ponudu sadnica, rezanog cveća, opreme za sadnju i baštu…

cvetna pijaca zrenjanin 007
cvetna pijaca zrenjanin 001

Inicijator manifestacije je naš dugogodišnji saradnik iz Sombora Dušan Kontić, koji već godinama okuplja veliki broj izlagača i proizvođača ovog najlepšeg proizvoda. Danas se predstavilo oko 35 proizvođača, trgovaca i izlagača iz  Zrenjanina i drugih gradova.

Zahvaljujem se gradu Zrenjaninu i Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina što su prepoznali značaj ove manifestacije, koja se ovde održava po četvrti put. Proizvođači iz Vranja, Niša, Jagodine, Beograda, Novog sada I Zrenjanina predstavili su svoju bogatu ponudu sezonskog i drugogodišnjeg cveća i sadnica, kao i ukrasa za bašte.

cvetna pijaca zrenjanin 048

Organizator manifestacije, koju je podržao grad Zrenjanin je Turistička organizacija grada Zrenjanina. Sanja Petrović, direktor Turističke organzacije grada Zrenjanina je istakla da je grad za ove dve godine održavanja manifestacije ostvario lepu saradnju sa Dušanom Kontićem i dodala:

I naši sugrađani Zrenjaninci su prepoznali ovu manifestaciju kao jednu od lepših, tako da nećemo menjati ono što je lepo, već samo unapređivati. Ove godine smo malo pomerili mesto održavanja iz razloga što će sutra deca, učesnici “Evropskog sela” oplemeniti trg.

Sledeću cvetnu pijacu možemo očekivati u aprilu ili maju mesecu sledeće godine.

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »