Otvorena „CVETNA PIJACA“ u centru Zrenjanina

Prodajna izložba cveća, zrenjaninska „Cvetna pijaca“ otvorena je 10. maja na početku glavne gradske ulice, ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića kod vodotornja i trajaće do 12. maja. Posetioci će tokom ova tri dana, u periodu od 8 do 20 časova, moći da vide i kupe najraznovrsniju ponudu sadnica, rezanog cveća, opreme za sadnju i baštu…

cvetna pijaca zrenjanin

Inicijator manifestacije je naš dugogodišnji saradnik iz Sombora Dušan Kontić, koji već godinama okuplja veliki broj izlagača i proizvođača ovog najlepšeg proizvoda. Predstavlja se oko 30 proizvođača, trgovaca i izlagača iz Zrenjanina i drugih gradova.

cvetna pijaca zrenjanin
cvetna pijaca zrenjanin

Organizator manifestacije, koju je podržao grad Zrenjanin je Turistička organizacija grada Zrenjanina. Sanja Petrović, direktor Turističke organzacije grada Zrenjanina je pozvala sve Zrenjanince da dođu i posete ovu lepu manifestaciju.

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »