POČELA TREĆA SEZONA „BANATSKE BAJKE“

Počela treća sezona „Banatske bajke“ 70 različitih programa u Gradskoj bašti tokom leta

U ponedeljak, 10. juna, koncertom naše sugrađanke Milice Dosković, članice Hora Opere Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, otvorena je, u prelepom ambijentu Gradske bašte, treća sezona manifestacije „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti

Milica Dosković je izvođenjem ruskih narodnih pesama, naših gradskih, fransuskih šansona, evergrin kompozicija, popularnih šlagera sa prostora Jugoslavije oduševila prisutnu publiku.

Pratili su je, učesnici u njenom koncertu, Branislava Ružin na gitari i Olgica Rakić na harmonici.

Na samom otvaranju manifestacije publici se obratio direktor Kulturnog cetra Zrenjanin Goran Marinković, koji je istakao da je za ovu godinu pripremljen bogat i raznovrstan program, od ponedeljka, do nedelje.

Pozvao je sugrađane da dođu i uživaju tokom letnjih meseci.

BanatskaBajka2019otvaranje
Maja Pandurov IP Media, Zoran Ljubotina TO Zrenjanin i Goran Marinković KCZR

Nakon njega, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, podsetivši da je ovo zajednički poduhvat javnog i privatnog sektora, istakao je da grad Zrenjanin daje veliku podršku manifestaciji, koja je do sada obuhvatila više od stotinu različitih programa.

U okviru ovogodišnje „Banatske bajke“ je i Karavan banatske bajke koji je prošle subote bio u Tarašu i posetio manifestaciju „Dani Taraške roda“, koja je po šesti put održana u ovom mestu.

Koordinatorka programa Maja Pandurov je najavila i posetu drugim selima, a sledeći na redu je Orlovat.

Sve do 18. avgusta, svake večeri publika će imati priliku da pogleda, kao i da učestvuje u različitim kulturno-umetničkim, zabavnim i sportskim sadržajima, muzici, radionicama – namenjenim svim generacijama.

Manifestaciju zajednički organizuju Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i IP Media 023, uz podršku grada Zrenjanina.

Leave a Reply