PREDSTAVNICI SRPSKIH MEDIJA U POSETI GRADU ZRENJANINU

Velika prolećna rapsodija

Turistička organizacija Vojvodine, zajedno sa predstavnicima srpskih medija bila je dragi gost našeg grada tokom proteklog vikenda.

Kroz studijsko putovanje pod nazivom „Vojvođanska prolećna rapsodija“, predstavnici medijskih kuća prikupljali su informacije o turističkoj ponudi, ne samo Srednjeg Banata, već i destinacija sa teritorija opština Bačka Palanka i Kikinda.

Poseta zrenjaninskoj pivari
Poseta zrenjaninskoj pivari
Poseta Gradskoj kući i Trgu slobode

Njihov zadatak je bio da što vernije prenesu svojoj publici, utiske o malo poznatim, ali vrednim kulturnim, istorijskim, etnološkim, gastronomskim, sportsko-rekreativnim tačkama i mogućnostima koje pružaju ova pordučja.

Na samom ulazu u grad na Begeju goste su dočekali predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina poželevši im prijatan boravak i sadržajno razgledanje grada i okoline.

Poseta Gradskoj kući i Trgu slobode

Prvo odredište na koje su novinari došli je zrenjaninska pivara.

Nakon iznošenja podataka o bogatoj tradiciji proizvodnje piva u našem gradu i obilaska Muzeja piva, u rekonstruisanom delu, sledio je obilazak starog jezgra grada, gde svaka zgrada ima svoju priču, Gradske kuće, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” i Narodnog muzeja.

Sledeća destinacija bila je Lovački dvorac „Kaštel” u Ečki, gde su se, takođe upoznali sa bogatom istorijom kuće iz 1820. godine, gde je svoj prvi javni nastup imao, tada devetogodišnji Franc List.

Specijalni rezervat prirode „Carska bara” je bio odredište sledećeg dana, gde je upriličena jednočasovna vožnja brodom kroz rezervat uz stručnog vodiča.

Obilazak Lovačkog dvorca "Kaštel" u Ečki

Na samom kraju predstavnici medija posetili su restoran „Kod stare dunje” i time završili „Veliku prolećnu rapsodiju“ uverivši se pritom u bogatu turistčku ponudu, koja u najboljem svetlu prikazuje sve ono što grad Zrenjanin I Srednji Banat ima!

više fotografija na našoj FB Stranici OVDE
fotografije: Mihailo Berček

Leave a Reply