Banja "Rusanda" Melenci

Banja Rusanda Melenci – Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda” Melenci je aktivno banjsko lečilište,koje se nalazi u Srednjem Banatu, 16km severo-zapadno od Zrenjanina i deo je naseljenog mesta Melenci.Ustanova se nalazi na obali jezera u velikom cvetnom parku , izmeštena je izvan naselja i saobraćajnica te ovde vlada potpun mir i sklad sa prirodom.

Lekovita svojstva blata i vode iz ovdašnjeg jezera “Rusanda” bila su poznata širom Evrope pre više od 150 godina.Postoje brojne legende o čudotvornim isceljenjima reumatskih i kožnih oboljenja ovim blatom.

U lečenju i prevenciji oboljenja primenjuje se kompleksni fizikalni i balneološki tretman koji se zasniva na savremenim principima nauke – medicinske rehabilitacije i balneologije. Banjski kompleks ima 400 postelja smeštenih u više paviljona sa sobama tipa 1/1, 1/2, 1/3.

Svoju turističku ponudu banja Rusanda razvija kroz različite sadržaje aktivnog odmora. Ustanova je dugo godina bila poznata po rehabilitaciji teških bolesnika a danas ima razvijene i turističko rekreativne programe ,sa posebnim odeljenjima hotelskog tipa za lakše bolesnike i zdrave osobe koje dolaze na odmor i relaksaciju.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda" Melenci
Banja "Rusanda" Melenci
Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda" Melenci
Banja "Rusanda" Melenci

Kod ljudi sve više raste svest o potrebi prevencije oboljevanja i značaju relaksacije,borbe protiv stresa,fizičke aktivnosti i usvajanja zdravog načina života.

Sve ovo se može uz strućnu pomoć naučiti u banji Rusandi.

U skladu sa savremenim svetskim trendovima razvoja zdravstvenog turizma u okviru banjskog kompleksa rekonstruisan je deo koji je namenjen svim korisnicima koji žele da dolaze na odmor i relaksaciju tj wellnes.

Svim gostima su na raspolaganju i :orjentalna masaža,relaks masaža,masaža vulkanskim kamenjem, Bodytherm kabina koja predstavlja kombinaciju(helio terapije,muziko terapije,aroma terapije i saune).

Rekonstruisani su i smestajni kapaciteti tako da ustanova sada poseduje i apartmane.Takodje u okviru banjskog kompleksa se nalazi i velka parkovska povrsina sa preko 30 hektara sume,tako da se u njoj i okolo jezera u kojoj je voda slana nastanjuje preko 200 vrsti ptica.Ekoloski znacaj ove cinjenice je nemerljiv jer gost u Rusandi ima dragocen kontakt sa ocuvanom prirodom.

Kontakt
Banja Rusanda bb, Melenci
Tel: +381 23 731 050 Fax: +381 23 731 075
office@banjarusanda.rs
www.banjarusanda.rs

2 Comments

  1. Možete mi napisati koja je razlika paviljona II i Paviljona VII.
    Da oli imaju balkon?
    Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *