Telefon: +381 (0)23 523160 office@visitzrenjanin.com

U SUBOTU VI FESTIVAL KOBASICA I DOMAĆE RAKIJE

Konferencija za novinare i predstavnike medija povodom VI Festivala kobasica i domaće rakije

Danas je u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, šestom, beloblaćanskom, Festivalu kobasica i domaće rakije, koji će svečano biti otvoren u subotu, 9. februara u Belom Blatu, u 10:30 časova.

Press Kobasicijada 015Takmičari i gosti će se okupiti između 8 i 10 časova, nakon čega je doručak uz džigericu, slaninu, dinstanu svežu krv na luku, kiseli kupus, pekarski hleb…

Takmičenje u pravljenju kobasica počinje u 11 časova, a takmičenje za izbor najbolje rakije u 11.30 časova.

Tokom ručka, u podne, služiće se svinjski paprikaš i pečena kobasica, a ocenjivanje je u 13 časova.

Manifestaciju će, od 13 do 15 časova, pratiti kulturno-umetnički program, u okviru Karavana „Banatska bajka 2019“. Učestvovaće učenici i direktor Osnovne škole ,,Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, Milan Nedeljkov, novinar Bora Otić, urednik emisije „5kazanje“ Radio televizije Vojvodine, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina, Baca Banaćanin – Zlatomir Sremac iz Botoša, pesnik Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta i Pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanin ,,Filigrani“.

Proglašenje pobednika je u 15 časova.

Organizatori manifestacije su Udruženje amatera kulinara, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine i Mesna zajednica Belo Blato, uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanin, IP media 023 i Kulturnog centra Zrenjanin.

Na konferenciji su govorili Ištvan Požar, predsednik udruženja amatera kulinara i negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš, predsednik saveta MZ Belo Blato.

Ištvan Požar je, ispred organizacionog odbora VI Festivala kobasica i domace rakije iz Belog Blata naveo da je ove godine uvedena novina u organizaciji festivala, jer se organizaionom timu pridružuju Turistička organizacija grada Zrenjanina, Grad Zrenjanin, IP media 023 i Kulturni centar Zrenjanin, te da se manifestacija diže na viši novo. Takmičenja će pratiti kulturno-umetnički program.

Leave a Reply

Close Menu
PETAK, 26.09. 22h KONCERT APSOLUTNO ROMANTIČNO, ISPRED VODOTORNJA.

Brojimo
00 Days
00 Hrs
00 Mins
00 Secs
Expired!
Ove godine, na 34. DANIMA PIVA ZRENJANINSKA FILHARMONIJA će nastupati DVA puta i to na dva totalno različita načina !!!

%d bloggers like this: