Veliko finale devete sezone „Izađi mi na teglu”

„LJUTE PAPRIČICE“ – UDRUŽENJE BULEVAR 023 OSVOJILE PRVO MESTO ZA NAJLEPŠI ŠTAND AKTIV ŽENA ZELENO POLJE – VICEŠAMPIONI ZA NAJUKUSNIJI AJVAR

Veliko finale devete sezone karavana „Izađi mi na teglu“, takmičenja u pripremanju ajvara, održano je u subotu 08. oktobra u Beogradu  ispred  hipermarketa Mega Maxi Ada i okupilo je pobednike iz desetak gradova iz Srbije. Uprkos nemilom događaju toga dana,  kada je na samom početku preminuo jedan od takmičara, takmičenje u kuvanju najboljeg ajvara je nastavljeno.

Najbolji ajvar na ovogodišnjem takmičenju pripremila je ekipa „Mlade nade juga” iz Vladičinog Hana koja je pored titule kralja ajvara za 2022. godinu osvojila i druge sjajne nagrade: šporet Smederevac, mini elektrik šporet Neoplanta Capriolo bicikl “Široko”.

DRUGO MESTO OSVOJIO JE AKTIV ŽENA ZELENO POLJE iz našeg grada, a treće mesto pripalo je ekipi „Živim život“ iz Vladičinog Hana. Oni su nagrađeni takođe robnim nagradama, ali i vredonosnim Maxi vaučerom.

Svaki takmičarski štand bio je dekorisan raznim predmetima i gastronomskim specijalitetima. Za najlepše uređen štand nagrađena je naša ekipa „LJUTE PAPRIČICE“ – UDRUŽENJE BULEVAR 023. Veliku podršku našim ekipama pružila je Turistička organizacija grada Zrenjanina.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova učesnika kao i brojnih sponzora.

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »