Zrenjanin, gost na TV Happy

Zrenjanin se, ove sedmice, na veoma lep način predstavio gledaocima TV Happy, istakavši tom prilikom komparativne prednosti u odnosu na druge gradove u turističkom, kulturnom, muzičkom i gastronomskom smislu, pokazivši pritom kakvo „blago“ poseduje u ljudskom potencijalu.

zrenjanin na TV Happy
zrenjanin na TV Happy
zrenjanin na TV Happy

Zrenjanin su u emisiji “Prelo u našem sokaku”, pored predstavnika Turističke organizacije grada Zrenjanina Sanje Petrović i Jaroslava Stevanova, predstavili i članovi KUD-a Pionir, predstavnici muzičke škole Josif Marinković, državni sekretar za ljudska i manjinska pitanja i društveni dijalog dr. Ivan Bošnjak, članovi KK Zrenjanin, predstavnice udruženja Banatski fruštuk iz Stajićeva…

zrenjanin na TV Happy
zrenjanin na TV Happy

Da je opuštena i lepa atmosfera vladala u studiju TV Happy, gledaoci će moći da se uvere u subotu 11. novembra u 13h, kada će moći da uživaju i u svemu što su reprezenti našeg grada dočarali prisutnima. Sve pohvale od svih iz studija TV Happy i za nastup mladih koji su bili briljantni! 

…DA LI STE ZNALI… Da se ispod grada ZRENJANINA nalazi složen splet podzemnih hodnika tzv. laguma?

Ispod grada Zrenjanina nalaze se podzemni hodnici tzv. lagumi ili kako ih negde nazivaju i katakombama. Šetajući ulicama grada građani i ne pomišljaju da se na većim dubinama ispod njihovih nogu nalaze prokopani hodnici, koji idu u raznim pravcima, a služili su najčešće za bekstvo prilikom opsade grada. Prema saznanjima do kojih se došlo, podzemni hodnici građeni su u raznim epohama.

Pročitaj više »

…DA LI STE ZNALI… Da se u blizini Zrenjanina nalazi dvorac u Ečki koji je nekada bio jedan od najbogatijih u široj okolini naše zemlje, koji su posetili mnogi predsednici, carevi i kraljevi, holivudski glumci i glumice, režiseri, političari, ministri, slikari, muzičari i druge poznate ličnosti…?

Dvorac u Ečki, nedaleko od Zrenjanina, poznat kao „Кaštel Ečka“ prvobitno je izgradio grof Lazar Lukač 1782. godine, dok današnji dvorac potiče iz 1820. godine. Po svojoj nekadašnjoj raskoši, mnogobrojnim sadržajima, a naročito po ekonomskoj moći ovaj dvorac je bio jedan od najmoćnijih imanja u celoj našoj zemlji.

Pročitaj više »