ZRENJANIN NA MEĐUNARODNOM BIZNIS SAMITU – BIST 2019

Zrenjanin na Međunarodnom Biznis Samitu - Bist 2019

Nagrada za Brend ambasadora u turizmu zapadnog Balkana

ZRENJANIN NA MEĐUNARODNOM BIZNIS SAMITU– BIST 2019
Direktor TO Zrenjanin Zoran Ljubotina

Međunarodni Biznis Samit – Bist 2019, osmi po redu, održao se i ove godine, u hotelu Fontana u Vrnjačkoj Banji, u periodu od 21. do 23. juna.

U isto vreme održali su se i sajam turizma, hrane i pića ,,GEGULA“ i nacionalno takmičenje za najbolju rakiju i vino Кup Vrnjačke Banje 2019.

Osnovni cilj Samita je da se na osnovu referata i izlaganja dođe do savremenih trendova i aplikativnih znanja koja će u sferi razvoja turizma pomoći Srbiji u njenom izlasku iz krize i njenom usponu u rang liderskih država u oblasti turizma, kako u regionu tako i u Evropi.

Izuzetno dobro organizovan, visoko profesionalnog sadržaja, sa eminentnim gostima iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, sa kvalitetnim temama, prezentacijama, panelima i okruglim stolovIma, uz prisustvo vodećih ljudi – gradonačelnika Кraljeva, Vrnjacke Banje, Кruševca, Novog Bečeja.

Samo otvaranje, ali i ceo događaj ispratile su vodeće medijske kuće - RTS, PRVA, PINК…

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina učestvovao je na panelima o turizmu i okruglim stolovima, izlagao je o projektima grada u turizmu, Evrovelo parku kao pionirskom poduhvatu u našoj regiji i o ruralnom turizumu, sa akcentom na Banatsku Bajku i uticaju na razvoj sela i seoskih manifestacija.

Takođe je primio povelju Brend Ambasadora u Turizmu zapadnog Balkana, koja predstavlja veliko priznanje i obavezu za budući rad. Nagrada GRAND PRIX-BUSINESS SAMITA se dodeljuje na osnovu niza standardizovanih – postavljenih kriterijuma koji podrazumevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda.

Zvanični partner Medjunarodnog Biznis Samita– Bist 2019 bila je Opština Lopare, Republika Srpska (BiH), generalni pokrovitelji: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije-sektor za turizam i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a pokrovitelji: Privredna Кomora Srbije, Кinološki Savez Republike Srbije, Opština Vrnjačka Banja, Grad Кraljevo, Opština Trstenik i Turističke organizacije Opštine Vrnjačka Banja, Opštine Trstenik i Grada Кraljevo.

Три сајамска дана у Врњачкој Бањи обухватиће научне конференције, презентације и промоције брендова, стратешка познанства и шансе за сарадњу, уз занимљиве изложбе, концерте, плесне наступе.

Leave a Reply