ZRENJANINSKO LETO NA PESKARI 2019

Zrenjaninsko leto na Peskari 2019 - Kupališna sezona biće otvorena u subotu 01. juna

Na gradskom kupalištu Peskara, od 31. maja do 02. juna održaće se manifestacija „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019“, sa brojnim dešavanjima i iznenađenjima.

U subotu, 01. juna u 12 časova zakazano je svečano otvaranje manifestacije i kupališne sezone, kada je za posetioce pripremljen bogat muzičko-zabavni program.

O manifestaciji, u ponedeljak, 27. maja 2019.g. na konferenciji za predstavnike medija, govorili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, zatim predsednik Motonautičkog kluba „Motojet“ iz Novog Sada Aleksandar Krevešić i Marko Miškeljin iz Kancelarije za mlade.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura nas je podsetio da su prethodnih godina u Gradsko kupalište „Peskara“ uložena značajna sredstva, da je Grad Zrenjanin zajedno sa partnerima i ove godine pripremio bogat program.

I ove godine, kao i prethodnih, grad Zrenjanin, sa partnerima, trudi se da na kupalištima ponudi što bogatiji sadržaj svojim sugrađanima. U razvoj gradskog kupališta Peskara uložena su znatna sredstva i poboljšana je infrastruktura. Plaže su produžene i ulepšane. Ove godine rešili smo da još ranije otvorimo sezonu na Peskari – istakao je Simo Salapura.

Konferencija Zrenjaninsko leto na Peskari
Govornici na pres konferenciji u Gradskoj kući

Sada imamo na raspolaganju kupalište koje sa pravom nazivaju zrenjaninsko more. S druge strane, Turistička organizacija trudi se da jedno tako kvalitetno mesto za odmor i rekreaciju obogati sadržajima. Učinićemo sve da Zrenjanincima i njihovim gostima leto na Peskari bude nezaboravan doživljaj – obećao je Zoran Ljubotina i dodao

U subotu, 1. juna tačno u podne svečano ćemo otvoriti „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019”, a samim tim i kupališnu sezonu. Posle otvaranja uslediće razna iznenađenja, kao i prateći programi za decu i odrasle. Pored toga, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, priredićemo i nekoliko muzičkih nastupa na terenu za beach volley, a mladi mogu da se uključe i u besplatnu obuku za vožnju skuterima na vodi – rekao je Ljubotina.

Konferencija Zrenjaninsko leto na Peskari 02
Pres konferencija u Gradskoj kući

Direktor JP „Gradska stambena agencija” Radiša Dupljanović u svom obraćanju takođe je uputio poziv sugrađanima da posete Peskaru, jer su se i ove godine potrudili da ovo kupalište izgleda primamljivo za sve njene posetioce.
Uređena je i plaža, postavljene su nove baterije na tuševima, osvežen je kompletan mobilijar, proširene su tribine na terenu za bič volej… Ostalo je da se uradi još par sitnica, ali ćemo do otvaranja manifestacije biti potpuno spremni.

U okviru manifestacije održaće se besplatna škola skutera „Aquabike“. Kroz ovu trodnevnu besplatnu Akvabajk školu deca uzrasta od 14 do 18 godina će imati priliku, u periodu od 11 do 17 časova, da nauče osnovne tehnike u vožnji skutera. Akcenat je na bezbednost u plovnom saobraćaju, pri čemu će se ukazivati da nepravilnom upotrebom i bez odgovarajuće bezbednosne opreme vožnja skuterom može predstavljati rizik, kako za njih, tako i za druge učesnike u plovnom saobraćaju, kao i za kupače.

  • Manifestacija „Aquabike“ ima za cilj da podigne moto-nautiku na neki viši nivo u Srbiji. Ovo je jedan od vidova kako da mlade ubacimo u ovaj sport. Oni će tokom ovog vikenda dobiti svu opremu, skutere i znanje instruktora. Nakon toga samo treba da se neko zaljubi u ovaj sport, da se „zarazi“ i da krene da se takmiči. Ono što je najbitnije u celoj priči jeste edukacija u vodenom saobraćaju. Deca moraju da nauče da skuteri mogu da budu jako opasni ako se nepravilno koriste. Većina dece misli da to baš i nije neka velika nauka, voziti skuter na vodi. Moram da im kažem da to jeste nauka: tu su strašna ubrzanja, velike brzine i ljudima je potrebno preneti iskustva kako bi znali gde su greške – rekao je Aleksandar Krevešić, predsednik Motonautičkog Kluba „Motojet“.
  • Marko Miškeljin u ime Kancelarije za mlade pozvao je sugrađane da u subotu, 1. juna tačno u podne, dođu na Peskaru i uživaju u bogatom programu i najavio dobar muzički program, uz učešće atraktivnih zrenjaninskih muzičkih grupa.

fotografije: Zrklik

Leave a Reply