ZVANIČNO NAJAVLJEN POČETAK KORZO FESTA 2019

Danas sa početkom u 10 časova u multumedijalnoj sali Gradske kuće održana je pres konferencija povodom održavanja manifestacije Korzo fest 2019.

Od  05. jula 2019. godine u Zrenjaninu počinje deveta po redu manifestacija “KORZO FEST”, čiji je organizator Grad Zrenjanin, a uz podršku Turističke organizacije grada Zrenjanina , Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” i  Kulturnog centra Zrenjanin. Prijatelj ovogodišnjeg Korzo festa  je kompanija Gomex. Predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina i Kulturnog centra Zrenjanina Ivana Đukić i Ljiljana Nećakov i direktor Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić.

Konferencija za novinare Korzo fest Zrenjanin 2019
Govornici na pres konferenciji Korzo fest 2019
Konferencija za novinare Korzo fest Zrenjanin 2019
Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika
Konferencija za novinare Korzo fest Zrenjanin 2019
Ivana Đukić Turistička Zrenjanin
Korzo fest press020
Milan Bjelogrlić GNB Žarko Zrenjanin

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da sledi malo predaha posle sportskih dana i događaja i povratak na kullturno-zabavna dešavanja. Pozvao je sve sugrađane da posete manifestaciju i uživaju u programima koji su pripremljeni.

Ivana Đukić pojasnila je da će se programi održavati u terminima od 19 do 24 časa, svakog vikenda od 5. jula do 10. avgusta, na lokacijama u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Navela je da je program prilagođen svim uzrastima posetilaca. Za najmlađe će program počinjati u 19 časova i deca će imati priliku da gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, plešu sa plesnim grupama, pevaju sa horovima i učestvuju u slikarskim i radionicama starih zanata. Za njih su angažovani klovnovi i animatori obučeni u likove iz njihovih omiljenih crtaća. Starije sugrađane, za razliku od prošlih godina očekuju tematski vikendi, predavanja psihologa na zanimljive teme, nastup stend ap (stand up) komičara, koncerti bendova različitih muzičkih žanrova, od 22 časa… I dodala  je da više informacija o manifestaciji svi zainteresovani mogu dobiti na internet i fejsbuk stranici Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Korzo fest press017
Ljiljana Nećakov Kulturni centar

Ljiljana Nećakov, govoreći o 12 “korzo večeri”, naglasila je da će se na prostoru kod “Vodotornja” održavati svi muzički koncerti, dramski programi, nastupi baletskih škola i foklor. Kod bivše robne kuće tradicionalno će se održavati škola crtanja Viorela Flore, kao i deo dečjeg programa, dok će kod “Dunav osiguranja” biti održan sajam gramofonskih ploča, radionica starih zanata i dramski program za decu i odrasle. Dodala je da će svaki vikend imati tematski naslov i sadržaj.

– Korzo fest otvaramo pop-rok vikendom, potom  sledi džez vikend, nakon njega disko-latino vikend, 26 I 27 juli biće obeleženi kao Vikend ljubavi. U avgustu su na programu “Banatski korzo vikend” i  9. i 10. avgusta  “Nasmejani vikend” kojim se zatvara ovogodišnji  “Korzo fest”. Svi programi su besplatni za posetioce – kazala je Nećakov.

Ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” svakog petka od 20 časova čitaće se poetski tekstovi, uz odgovarajuću muzičku podlogu, o čemu je govorio direktor Milan Bjelogrlić. Rekao je da je suština manifestacije i programa izvesti ljude na trgove i glavnu ulicu i “prizvati malo vedrine, osmeha, lepote druženja i javnog opštenja”

 

Korzo fest press015
Pres sala Gradske kuće
Konferencija za novinare Korzo fest Zrenjanin 2019
Pres sala Gradske kuće

– Treba svi ovi programi da daju jednu crtu smisla, pa i malo zamišljenosti, ali ne i zabrinutosti, nego da se, kroz te programe, otvore i nekakve vedre perspektive i upute neke lepe poruke. U tom smislu mi pronalazimo prostor da učestvujemo u “Korzo festu” i pod opštim nazivom “čitanje poetskih tekstova” spremni smo da izađemo s programima svakog petka i učinimo vikende zanimljivim.

Plakat 50x80 sa Bojama cdr
KOMPLETAN PROGRAM KORZO FESTA ZA 2019.

Leave a Reply